"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Lõuna-Soome hakkab saabujate tervist kontrollima (0)
17. märts 2021
Scanpix

Lõuna-Soome kohalikud võimud on otsustanud nõuda riiki saabujatelt kohustuslikku tervisekontrolli.

Otsuse põhjal tuleb igal Helsingi sadamate, Vantaa lennujaama või Vaalimaa piirpunkti kaudu riiki sisenejal läbida kohustuslik tervisekontroll, mille üheks osaks võib olla koroonatest, vahendab BNS.

Kord kehtib 18.-31. märtsini ja puudutab nn riskiriikidest saabujaid. See hõlmab inimesi, kes on enne Soome tulekut viibinud kaks nädalat riigis, kus kahe nädala koroonasse nakatumise näitaja 100 000 inimese kohta on üle 25.

Tervisekontrollis võib esitada ka koroonatesti negatiivse tulemuse, kuid test ei tohi olla vanem kui kolm ööpäeva. Sel juhul uut koroonaproovi ei võeta. Testita pääseb ka inimene, kel on ette näidata tõend koroona läbipõdemise kohta viimase kuue kuu jooksul.

Kohustuslik tervisekontroll ei puuduta kaubavedude ja logistikatöötajaid ning Vantaa lennujaama läbivaid transiitreisijaid. 2008. aastal ja hiljem sündinud lapsi samuti ei kontrollita.

Riiki saabuja peab tegema hiljemalt 72 tunni pärast veel teisegi koroonatesti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.