"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Sutt: Eestist peab saama üks maailma digirohelisemaid riike (0)
17. märts 2021

"On selge, et digi- ja rohepööre on järgmise aastakümne peamised märksõnad ja peame koos Põhjala-Balti riikidega leidma praktilisi lahendusi, kuidas sellesse oma panus anda," ütles Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.

Minister kohtus eile veebi vahendusel Põhjala ja Balti kolleegidega, et arutada lähiaastate prioriteete piiriüleses koostöös digiarengu vallas ning kuidas digilahenduste abil panustada EL rohepöördesse.

Euroopa Komisjoni asepresident Margrethe Vestager tutvustas kohtumisel EL-i rohepööret ning arutas ministritega, kuidas saaks koostööd suurendada.

Lisaks tutvustas Vestager EL keskkonnahoidliku ja digitaalse ümberkujundamise koostöölepet, mille liikmesriigid selle nädala lõpus digipäeva raames ka allkirjastavad.

“Oleme Eestis seadnud prioriteediks ülemineku keskkonnasõbralikumate lahenduste poole ja töötame järgmistel aastatel selle nimel. Ka oleme uuendamas digiühiskonna arengukava, kus rohelise digiriigi teema on esmakordselt esindatud. Meie eesmärk ei ole ei rohkem ega vähem, kui et saada üheks digitaalselt rohelisemaks riigiks maailmas!” ütles Sutt.

Tema sõnul tugevdavad EL ja teiste koostööformaatide ülesed kokkulepped Euroopa rolli digimajanduse vallas ja aitavad leida rohelisi lahendusi.

“Rohepööre on tohutu, kuid pikas perspektiivis tasuv ülesanne ja oleme siin teekonnal alles alguses. Seetõttu on kindlasti hädavajalik vahetada kogemusi ja parimaid praktikaid teiste riikidega,” lisas minister.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.