"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Hannelore Juhtsalu: Keerulise aja võiks pühendada enesearendamisele (0)
17. märts 2021

"Meie sõnum on inimestele, et see keeruline ja kindlasti mitte nii helge aeg püüda ikkagi üle elada enesearendamisega tegeledes," lausus Tallinna Rahvaülikooli direktor Hannelore Juhtsalu, kelle sõnul on veebis edukad ja populaarsed erinevad teoreetilised loengusarjad.

Uuringute kohaselt on eestlaste huvi õppimise vastu kasvutrendis. Olgugi, et täienduskoolituste ja huviringide korraldajad, on piirangute tõttu  mahtu vähendanud , on suures osas kursusi viidud üle ka internetti.  Näiteks Tallinna Rahvaülikool on aasta  jooksul loonud ka täiesti uusi e-kursuseid. 

Kõige edukamad on senini olnud keelekursused. Märtsis algab veebi vahendusel näiteks  nii rootsi kui itaalia keele õpe.  

“Kui veebi kaudu juhtub niimoodi, et tekkivad mingid küsimused ja kõik küsivad korraga, siis on natukene raske jälgida. Või kui vahel on mingi heli või video tõrge, siis jääb jälle natukene takerduma see asi. Selles suhtes on muidugi veebi teel keele õpetamine keerulisem, kuid mitte võimatu,” rääkis Tallinna Rahvaülikoolis itaalia keele kursuse juhendaja Riina Facecchia.

Tallinna Rahvaülikoolist leiab ka hulga loomingulisi kursusi. Veebi teel annab omandada  näiteks kalligraafiat, disaini, kuid isegi klaveri või kitarri mängimise oskust. Veebi on kolinud ka 2014. aastal asutatud Oomeriteater.

“Selliseid korralikke rolli analüüse me ei ole vist kunagi varem teinudki kui nüüd Zoomis. Zoomi proov küll asendab selle, et me üldse kokku ei saa, et me üldse ei harjuta ega proovi aga ütleme et tükki kokku panna on pea võimatu,” kirjeldas Oomeriteatri liige Margus Kobing nende praegust elukorraldust. 

Aprillis algab aga rohenäppude rõõmuks aianduskursus “Keskkonnasõbralik tarbeaed pisipeenral.  See on suunatud neile, kellel ei ole suurt aeda , kuid kes tahaksid kasvatada taimi rõdul, terrassil või aknalaual.  Ehk on just praegu parim aeg tuua  veebikoolituste kaudu inspiratsiooni oma argipäeva.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.