“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
VIDEO! Klandorf: löökaukude remont käib ööpäevaringselt (0)
17. märts 2021
Ilja Matusihis

"Kevad on tulemas ja minu jaoks on see märk, et tänavatele tekivad löökaugud, mis kindlasti paljudele liiklejatele meelehärmi tekitavad," nentis abilinnapea Kalle Klandorf, kelle sõnul alustati Tallinna tänavatel ööpäevaringset löökaukude remonti juba jaanuarikuus.

 

Löökaukude remondiga tegeleb pragu kolm brigaadi, neist kaks päeval ja üks öösel. Alates käesoleva aasta algusest on kuuma mustseguga remonditud 2800 m2 teekatet.

“Tänu talvisele segule saame me vaatamata talvele teeparandustöid küll teha, aga see asfalt on sellise viguriga, et see tuleb kevadel uuesti välja puurida ja päris asfaldiga katta, nii et talvel parandatud kohad tuleb ka kevadel üle käia,” selgitas Klandorf.

Praeguse seisuga on fikseeritud 1240 remonti vajavat kohta, neist ohtlikke löökauke on leitud 35. Ajutisi liiklusmärke on paigaldatud 341. Liikluskahju hüvitamise avaldusi on käesoleval aastal linnale esitatud 29, nendest 10 juhul on tegemist olnud löökaugust tingitud kahjuga. Eelmistel aastatel on see number Klandorfi sõnul olnud kordades suurem.

Suvist asfaltbetoonsegu tootmisega saab asfalditehases alustada siis, kui ööpäevane keskmine temperatuur tõuseb viie plusskraadini. Viimasel paaril aastal on saanud sellega alustada märtsi lõpus või aprilli alguses. Tänavate hooldusremondiks on 2021. linnaeelarvesse kavandatud üle 10,7 miljoni euro.

Kuna löökaugud võivad vahelduva külma ja sula, sademete ja intensiivse liikluse tingimustes tekkida mõne tunni jooksul, tuleks kõikidel autojuhtidel olla liikluses väga tähelepanelik ja juhinduda hoiatavatest liiklusmärkidest.

Märgistamata löökaukudest palutakse teatada linna abitelefonile 14410.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.