"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Marina Kaljurand: toetan Euroopa rohelist digitõendit (0)
18. märts 2021
Scanpix

"Digitaalne roheline reisidokument, mida Euroopa Komisjon eile tutvustas, võimaldab näidata tegelikkuses Euroopa Liidu solidaarsust ja koostööd, mida senise kriisi ajal ei ole piisavalt olnud," sõnas Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand.

Kaljurand ütles tänasel vaktsiiniteemalisel arutelul, et toetab Euroopa Komisjoni plaani võtta kasutusele roheline digitõend. Tal on ka hea meel, et vaktsineerimise vajalikkuses on ka muidu eriarvamusel eksperdid ühel meelel.

“Digitaalne roheline reisidokument, mida Euroopa Komisjon eile tutvustas, võimaldab näidata tegelikkuses Euroopa Liidu solidaarsust ja koostööd, mida senise kriisi ajal ei ole piisavalt olnud. Ees ootavad arutelud Euroopa Parlamendis. Mina toetan digitõendit, mis ei diskrimineeri inimesi ja ühtlustab piiriületamise tingimused Euroopa Liidus. Loodan, et see suudetakse võimalikult kiiresti kokku leppida ja vastu võttu,” ütles Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand, kes tänase veebiarutelu korraldas.

Lisaks avaldas ta heameelt, et kuigi ekspertide arvamused läksid mõnes punktis lahku, oldi ühel meelel, et vaktsineerimine kui selline on vajalik. “Loodan, et see aitab kõhklejatel kujundada oma seisukohad,” lisas Kaljurand.

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Keit Kasemetsa sõnul on vara veel Euroopa Liidu vaktsineerimisstrateegiat maha kanda. Tema sõnul jääme küll USAst maha, aga oleme siiski ühiselt saavutanud olukorra, kus enne suve saavad kōik soovijad end vaktsineerida. Euroopa Komisjon otsib pidevalt võimalusi vaktsiinitarnete suurendamiseks. “Teise kvartali tarned on vähemalt kolm korda suuremad kui esimeses kvartalis. Kiirem vaktsineerimine koos Euroopa rohelise digitõendiga annab lootust, et suvel saame tavapärasema elurütmi juurde naasta” lisas Kasemets.

“Tänase päeva kõige põletavamad teemad on minu arvates: endiselt kas vaktsineerida, ehkki arutelu selle üle tundub, et on mõneti juba läbivaieldud, millise vaktsiiniga, millal jõuab Eestisse enam vaktsiine ning kas vaktsineerimine tagab vabama liikumise vähemalt Euroopa sees. Kõik need küsimused olid meie veebiarutelus kõneks ja said ühel või teisel moel vastuse. Ehkki – taas tasub meenutada – et nii palju kui on inimesi, on ka arvamusi. Ent oma arvamuse kujundamiseks, ja me kõik peame seda tegema, usun, on meie arutele siiski abiks,” ütles arutelu juhtinud Neeme Raud.

COVID-19 vastu vaktsineerimisest arutlesid veebiseminari korraldanud Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand, molekulaarbioloogid Madis Metsis, PhD ja Kaari Saarma, MSc ning Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets. Vestlust juhtis ajakirjanik Neeme Raud.

Arutelu on järelvaadatav Marina Kaljuranna Facebooki lehel: https://www.facebook.com/events/239920377861919/

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tõendist jääb vahel väheks
19. märts 2021 09:03
Juhul kui antud tegelane tahab tegelt Wuhani epdeemia likvideerimist siis alustab totaalsest lennukeelust. Kuidas korraldati Lombardia Saaremaal ilmselt kõik juba ammu ammu unustanud elik Võrkpall on Võrratu. Ja keda huvitavad mingid vanakesed põhiline on tõend ja muudkui reisi.
momendil vast lennukeeld
19. märts 2021 06:42
Järsku hoopis Gretet vaja totaalne lennukeeld ja lockdown saaks viiruse raamidesse enne kuni uus jõulisem laine pääle tuleb. Katkuajal suunduti maale Eestis ideaalne metsaüksindus sisekaemus ja pidev stabiilne aparaat Gorbatšov.