"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Merivälja park saab ajakohase mänguväljaku (0)
18. märts 2021

"Merivälja pargi mänguväljak on rajatud kakskümmend aastat tagasi ja ehkki seda on jooksvalt kõpitsetud, on laste mänguala amortiseerunud ning vajab põhjalikku rekonstrueerimist," ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Mänguväljakul algavad ulatuslikud rekonstrueerimistööd, mis lähevad maksma 111 000 eurot: välja vahetatakse atraktsioone, lisatakse uusi mänguvõimalusi, uuendatakse liikumisteid ning välja vahetatakse valgustus ja mängualade liivakate. Samuti asendatakse turvaalade servas asuv pakustik uue eri kõrguse ja pikkusega vertikaalsete pakkude ja horisontaalsete palkidega.

Mänguväljak saab juurde suure pöörleva kausikujulise karusselli, pesakiige ning mitu rippkiike, alles jääb ronila.

“Säilitatavad mänguelemendid puhastatakse grafitist ja korrastatakse,” märkis Liinat. Ta lisas, et Merivälja park pakub ka häid looduslikke mänguvahendeid nagu kivid, pakud, palgid, mille otsas meeldib lastele ronida. Eraldi on kavandatud street workout treeningplats, kus spordihuvilisi ootavad harjutama mitmed atraktsioonid. Ka paigaldatakse parki jalgrattahoidjad.

“Mänguväljaku rekonstrueerimistöödega alustatakse niipea, kui ilmad võimaldavad ehk kui lumi lõplikult läinud ja maapind sulanud. Tööd toovad kaasa ajutisi ebamugavusi, palume mõistvat suhtumist,” ütles Liinat.

Tööde lepinguline tähtaeg on 7. juuli, töid teeb linna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel InfraRoad OÜ ning tööde maksumus on 111 000 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.