"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud.

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO: Ettevõtlusakadeemiad aitavad ettevõtjatel areneda (0)
18. märts 2021

"See sai disainitud selle mõttega, et meie enda alustavad ettevõtjad küsivad tihti meie käest abi äriplaani koostamisel ja ettevõtluse laienemisel," ütles Tallinna ettevõtlusameti ettevõtluse arendamise osakonna juhtivspetsialist Krista Kink.

Tallinna ettevõtluskeskuse ja Eesti ülikoolide koostöös korraldatavad ettevõtlusakadeemiad aitavad ettevõtjatel arendada oma oskusi, et tänases olukorras ellu jääda. Seminaride sisu ühendab ülikoolide teaduspõhised teadmised oma ala spetsialistide praktiliste kogemustega.

Ettevõtlusakadeemiast on kujunenud väga edukas projekt, mis 1,5-tunniste seminaridena pakub ettevõtjatele arenguks teadmisi. Ettevõtluskeskus teeb koostööd kolme Eesti ülikooliga, et teadus ja praktika siduda ning käsitleb hetke olulisemaid äritegevust puudutavaid teemasid.

“See sai disainitud selle mõttega, et meie enda alustavad ettevõtjad küsivad tihti meie käest abi äriplaani koostamisel ja ettevõtluse laienemisel,” ütles Kink. “Meil on eelmisest aastast ka digilahenduste toetus, kuid see pole piisav, sest vaja on ka teadmisi, kuidas oma toodet või teenust disainida ning teha head müüki.”

Hetke fookus ongi suunatud digiajastusse liikumisega ning püüab abistada ettevõtteid suuna muutmisel või arendamisel, tänases olukorras ellujäämiseks.

Täna hommikul toimunud seminar pakkus teadmisi digiturunduse vallas. “Rääkisin täna ettevõtlusakadeemias, kuidas üks ettevõte peaks enda jaoks läbi mõtlema kliendi teekonna,” lausus ettevõtja Boost Yourself tegevjuht ja TalTechi digiturunduse lektor Teet Torim. “Mismoodi ettevõtte bränd tänasel digiajastul aitab ettevõttel edu saavutada ning läbi selle brändi ehitamise tekib võimalus endale kasvatada väga suur hulk fänne ja püsikliente, kes on valmis ettevõtte brändi eest seisma.”

Torim lisab, et ka digiturunduses välja paistmine on läinud keerulisemaks, kuna konkurents on tihenenud. Seega on eristumine olulisem kui kunagi varem ning siin tulebki mängu seminaride olulisus. “Ettevõtlusakadeemia on eelkõige ellu kutsutud selleks, et siduda kokku erinevaid vajadusi ja erinevaid teamisi,” selgitas abilinnapea Aivar Riisalu. “Kohaliku omavalitsuse roll keskkonna kujundamisel ei ole õpetav, vaid võimalusi loov, seetõttu on ettevõtlusakadeemia hästi käivitunud projekt.”

Veebis toimuvad akadeemiad on ettevõtjatele ning ettevõtlushuvilistele tasuta ning need toimuvad mai lõpuni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.