"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Kohus mõistis tuntud mereteadlase Hiina kasuks luuramise eest vangi (0)
19. märts 2021
Rene Suurkaev/ Foto on illustreeriv

57- aastane Tarmo Kõuts mõisteti süüdi nii Eesti vastase suhte pidamises kui ka selles, et ta osales Eesti vastu suunatud luuretegevuses ning kohus mõistis talle reaalse kolmeaastase vangistuse.

Harju maakohus mõistis tuntud mereteadlase Tarmo Kõutsi (kunagise kaitseväe juhi nimekaim) Hiina kasuks luuramise eest vangi, vahendas BNS. 

57- aastane Tarmo Kõuts mõisteti süüdi nii Eesti vastase suhte pidamises kui ka selles, et ta osales Eesti vastu suunatud luuretegevuses ning kohus mõistis talle reaalse kolmeaastase vangistuse. Kuriteoga saadud tulu konfiskeeriti TTÜ teadlaselt Tarmo Kõutsilt ligi 17 000 eurot. 

Riigiprokurör Inna Ombler ütles, et ka Hiina luuret huvitavad inimesed, kes valdavad Eesti Vabariigi, Euroopa Liidu ja partnerite julgeolekut puudutavat informatsiooni. “Kuna kohtumenetluse avalikustamist on piiratud ning osa kriminaalasjast veel kinnises menetluses, ei saa prokuratuur hetkel täpsemalt avada, millist teavet Tarmo Kõuts riigivastaste kuritegude toimepanemisel Hiina luurele üle andis,” nentis ta.

Tarmo Kõutsi võttis kaitsepolitsei kinni mullu 9. septembril. Aastast 2006 oli Kõuts kaitseministeeriumi teadusnõukogu liige ja NATO Allveeuuringute Keskuse teadusnõukogu liige.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vaatleja
19. märts 2021 15:40
Millest võib järeldada, et lisaks Venemaa sissetungile on meil nüüd veel oodata ka peatselt algavat Hiina vägede sissetungi ja kuna meil maismaapiir Hiinaga puudub, siis on igati loomulik, et neid huvitab eelkõige meie merepiir ja rannavete seisund!