"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Merelahe kodutute öömaja on karantiinis (0)
19. märts 2021
Rene Suurkaev/ Foto on illustreeriv

"Praeguse seisuga on teada kolmeteistkümne kliendi koroonatesti vastused, neis üheksa osutusid positiivseks. Kõigile isolatsiooni jäänud klientidele on öömajas tagatud toitlustus," sõnas Tallinna sotsiaal- ja tervishoiu valdkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina.

Kuna Merelahe öömaja mitme kliendi koroonatestid osutusid positiivseks, pandi öömaja karantiini ning uutele klientidele korraldatakse majutusvõimalus teisel aadressil.  

Üks öömajaline haigestus ning ta viidi haiglasse, kus tal tuvastati COVID-19 viirus. Seejärel testiti ka kõiki teisi öömaja kliente, kes olid haigestunuga kokku puutunud.   

Beškina sõnul on aadressil Merelahe 4 asuva öömaja viisteist klienti isolatsioonis ning personalile on tagatud isikukaitsevahendid. “Praeguse seisuga on teada kolmeteistkümne kliendi koroonatesti vastused, neis üheksa osutusid positiivseks. Kõigile isolatsiooni jäänud klientidele on öömajas tagatud toitlustus,” rääkis Beškina. “Ükski öömajateenust sooviv abivajaja Merelahe tänava öömaja karantiini tõttu öömajata ei jää, sest uutele klientidele pakutakse majutusvõimalust Alasi 8 öömajas.” 

Koroonaaja tingimustes puhastatakse ja desinfitseeritakse öömajade ruume senisest rohkem, töötajad kasutavad isikukaitsevahendeid ning saabujatele jagatakse tasuta maske.  

Tallinnas on kaks kodutute öömaja (Merelahe 4 ja Alasi 8), kus on kokku 86 kohta,. Lisaks öö veetmisele saab abivajaja kodutute öömajas end ka pesta. Kui ööbija soovib, aidatakse teda esmase infoga sotsiaalteenuste kohta – kuhu ja kelle poole pöörduda, et leida lahendusi probleemidele.

Merelahe tänava öömajas osutab teenust Tallinna Sotsiaaltöö Keskus ja Alasi tänava öömajas linna lepingupartner Tallinna Hoolekande Keskus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.