"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ratas pidas tutvumiskõne Soome ja Läti kolleegiga (0)
19. märts 2021
Mats Õun

"Koroonaviiruse leviku olukord Eestis on väga keeruline, kuid loodame, et kehtestatud piirangud ja vaktsineerimiste kasvav arv annavad peagi positiivse muutuse," sõnas Riigikogu esimees Jüri Ratas.

Riigikogu esimees Jüri Ratas rääkis Soome parlamendi Eduskunta spiikri Anu Vehviläineniga ja Läti parlamendi esimehe Ināra Mūrniecega peetud tutvumiskõnes koroonaviiruse levikust, vaktsineerimise käigust ja parlamentaarsest koostööst.

Ratas kinnitas Soome kolleegile, et Eestil on soomlastega väga lähedased ja soojad suhted igal tasandil, edastas riigikogu pressiesindaja “Kahjuks oleme praegu mõlemal pool Soome lahte sunnitud võitlema koroonaviirusega,” ütles Ratas. Tema sõnul on Covid-19 olukord Eestis väga keeruline. “Haiglad on koormatud, kuid tulevad toime, meie arstid ja meditsiinitöötajad teevad tänuväärset tööd ja vaktsineerimine edeneb, ehkki mitte nii kiiresti kui soovime,” sõnas Ratas

Ratas rääkis tänases videokõnes Läti parlamendi esimehega samuti koroonakriisi seljatamisest ja tänas Lätit abi pakkumise eest Eesti haiglatele, kes praegu suudavad veel patsiente ravida. “Koroonaviiruse leviku olukord Eestis on väga keeruline, kuid loodame, et kehtestatud piirangud ja vaktsineerimiste kasvav arv annavad peagi positiivse muutuse,” rääkis Ratas.

Videokohtumisel jagasid Eesti ja Läti kolleegid kaugtööd kogemusi kriisi ajal. Veel räägiti kahepoolsest koostööst, Rail Balticu projektist, Balti riikide elektrisüsteemi sünkroniseerimisest ülejäänud Euroopaga ning idapartnerite toetusest demokraatia arendamisel.

“Eestil ja Lätil on palju ühist ja meie parlamendid teevad Balti Assamblees tihedat koostööd,” rääkis Ratas. “Balti riikidel on ühised väljakutsed ja ühised eesmärgid. Loodan, et kui koroonakriis on möödas, leiame taas võimaluse, et kogemusi jagada ja koostööd süvendada ka silmast-silma.”

Soome parlamendi spiiker ja Läti parlamendi esimees õnnitlesid Ratast uues ametis ja avaldasid lootust jätkata tihedat koostööd parlamentaarsel tasandil. Ratas avaldas lootust, et augustis, kui Eesti tähistab iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva, saavad kolleegid Eestisse tulla. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.