"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ilmateenistus andis tervele Eestile tuisuhoiatuse (0)
20. märts 2021
Pealinn/Pilt on illustratiivne

Nii Eesti mandriosa kui ka saared said ilmateenistuselt esimese taseme tuisuhoiatuse.

Saartel varitseb tuisu- ja kiilasjääoht ning tuuleiilid võivad paiguti ulatuda 20 meetrini sekundis. Mandriosa ähvardab nii lumesadu kui ka tuisk juba päeval, Valga-, Võru- ja Põlvamaad aga alles õhtul.

Lumesadu levib Loode-Eestist üle maa ning muutub õhtul tihedaks. Hilisõhtul sajab saartel ja mandri lääneservas ka lörtsi ja vihma ning kiilasjääoht suureneb. Ilmaolud nõuavad liikluses ettevaatust, sest teeolud halvenevad. Edelatuul tugevneb puhanguti 16, rannikualadel iiliti 20 m/s. Lääne poolt alates õhutemperatuur aeglaselt tõuseb ja koos sellega muutuvad ka teed libedaks.

Ööl vastu pühapäeva jätkub mitmel pool tihe lume- ja lörtsisadu, paiguti tuleb sekka vihma ning esineb jäidet. Puhub tugev edelatuul mis pöördub vastu hommikut saartelt alates loodesse. Ööpäeva jooksul sajab maha kuni 10 sentimeetrit lund.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.