"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Islandi pealinna lähedal hakkas purskama vulkaan (0)
20. märts 2021
Scanpix

Islandi pealinnast Reykjavikist umbes 40 kilomeetri kaugusel hakkas reede hilisõhtul purskama vulkaan. Riigi peamises Keflaviki lennujaamas peatati ajutiselt kogu lennuliiklus, kuid viimastel andmetel lennud hiljem jätkusid. Näiteks väljus Poola pealinna Varssavisse suunduv lend varahommikul kavakohaselt.

“Fagradalsfjallis on alanud vulkaanipurse,” teatas seismoloogiainstituut suhtlusvõrgustikus Twitter.

Vulkaani lähiümbruses pole asustust.

Võimud hoiatasid juba paar nädalat tagasi seoses maavärinatega, et vulkaanipurse on tõenäoline.

Islandi edelaosa tabas veebruari lõpul tugev maavärin, mis ulatus pealinna Reykjavikini ja tõstis vulkaanilist aktiivsust. Maavärina epitsenter oli Reykjanesi poolsaarel asuva 378 meetri kõrguse Keiliri mäe ligidal ehk umbes 30 kilomeetrit pealinnast lõunas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.