"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
KRISTIAN JAANI: Tänane protest alandab haigusega võitlejaid igal rindel (0)
20. märts 2021
Mats Õun

"Tänase protesti valguses mõtlen 780-le covidi tõttu surnud inimesele, nende lähedastele, meditsiinitöötajatele," kirjutas siseminister Kristian Jaani sotsiaalmeedias. 

Ministri sõnul protestitakse ka nende vastu ning selline käitumine kurvastab. “Viimased küsitlused näitavad, et inimesed mõistavad olukorra tõsidust ja sellest tulenevaid piiranguid. Piirangute eesmärk pole aga muud, kui elude päästmine,” lisas Jaani.

Ministri sõnul on parim tegu see, kui võimaluse avanedes inimesed lähevad vaktsineerima ning hoiavad ka piirangutest kinni. “Kaitseme sellega ennast ja teisi. Halvim tegu on see, et osaleme sihilikult ummiku tekitamises ja seetõttu seisab mõni kiirabi, mis ei jõua õigel ajal abivajajani. Politsei- ja piirivalveametile tänud ja ka jaksu, tarkust, resoluutsust,” kirjutas siseminister. 

Ka Eestis toimuvad selle raames autode rongkäigud alates kella 12.00 kõigis linnades ja asulates rahvaalgatusena. “Tegemist ei ole organiseeritud tegevusega, Eestis toimub kõik iseorganiseerumise teel. Osalejatel soovitatakse võtta initsiatiiv enda kätte, näidata üles kodanikujulgust ja algatada oma linnas turvalist ja sõbralikku autosõitu ise,” kirjutasid korraldajad.

“Kutsume kõiki inimesi ühinema läbi aegade suurimale autode rongkäigule, et sõidaksime kõik koos Eestimaa vabaks,” selgitasid koroonapiirangute vastased korraldajad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

muudkui reisima
21. märts 2021 09:45
Alles see oli kui mingid ilmselt põhjakihid tassisid katku Lombardiast Saaremaale elik Võrkpall on Võrratu. Ja momendil ju kõik reisima eakaile siis Tegnelli. Ilmselt siis leidub Eestis ka tegelasi kellel teat erinev suhtumine toimuvasse kummalisse vastuollu sõnade ja tegude vahel. Mingid tüübid ju tassisid katku Saaramaale Eestisse või juba unustatud ei ole kunagi olnud? Vast too kummaline vastuolu pahandab teat emotsionaalsemaid inimesi ilmselt ka nooremaid kes tahaks Tegnelli Rootsi kombel priilt päevast päeva muudkui ela priilt. Rahvas ju kõik reisima milleks mingid meeleavaldused reisima. Teat vastuolu kas mitte?