"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Päevaga sai liikluses vigastada kolm inimest (0)
22. märts 2021
Albert Truuväärt

Eesti eri paigus said pühapäeval kahes raskes liiklusõnnetuses kokku vigastada kolm inimest. Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 27 joobes sõidukijuhti.

Esimene õnnetus juhtus kell 4.36 Harjumaal Saku vallas Tallinna-Rapla.Türi maantee 12. kilomeetril, kus sõiduautot Citroen C4 juhtinud 31-aastane mees kaotas lauges paremkurvis sõiduki üle kontrolli ja sõitis vasakule teelt välja kraavi. Juht ja sõidukis kaasreisijana viibinud 33-aastane mees toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Teine õnnetus juhtus kell 14.43 Pärnumaal Põhja-Pärnumaa vallas Halinga-Uduvere maantee teisel kilomeetril, kus 67-aastane naine sõitis sõiduautoga Opel Mokka kraavi. Sõiduki juht toimetati Pärnu haiglasse kontrolli.

Kõik tabatud juhid olid rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.