"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Reemo Voltri: õpiraskuste teket aitab ennetada kooli ja kodu koostöö (0)
22. märts 2021
Postimees/Scanpix

Eesti haridustöötajate liidu juhatuse esimees Reemo Voltri tõdes, et ennekõike on õpetajad pidanud pidevalt juurde õppima oskusi eri õpikeskkondadega toimetulekul.

Tema sõnul muudab olukorra kõigi osapoolte jaoks raskemaks teadmatus, millal ja kui suures ulatuses distantsõpe või kontaktõpe peab toimuma. “Tunni ettevalmistus ja ülesehitus on seetõttu pidevas muutuses. On suur vahe, kas anda õpilasele tagasisidet silmast silma suusõnal või kirjalikult. Viimane variant on märksa aeganõudvam. Kui on näha, et lapsel tekivad õpiraskused, soovitan vanemail kohe kooliga kontakteeruda ja õpiviiside suhtes konsulteerida. Mida varem suudame lapsevanemana õpilast end ise juhtima ja aega planeerima suunata, seda vähem tuleb õhtuti oma päevatöö järel õpetajatööd teha. Nooremaid õpilasi tuleb aga siiski õhtul kodus digivahendite kasutamisel juhendada, et nad järgmisel päeval õigel ajal tundi jõuaksid ja seal ka püsiksid. Kui lapsevanemad suudavad koos kooliga neid harjumusi tekitada, siis seda lihtsam meil kõigil on!  Kõik tunnid aga ei peaks praegugi algusest lõpuni ekraani vahendusel toimuma, vaid aega peaks jaguma ka iseseisvaks töövihikuga tööks,” ütles Voltri.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.