"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
EAS: Eestis paiknevad välisettevõtted laienevad jõudsalt (0)
23. märts 2021

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) välisinvesteeringute keskus näeb oma töös, et koroonakriisist hoolimata vaatavad Eestis paiknevad välisettevõtted tulevikku ja värbavad aktiivselt uusi töötajaid.

EAS-i välisinvesteeringute keskuse direktor Kaspar Korki sõnul värbavad mitmed siin paiknevad välisettevõtted koroonaviiruse kiuste Eestis aktiivselt talente, kuigi huvi uute välisinvesteeringute osas on hetkel arusaadavatel põhjustel rahulikum. “See näitab usaldust Eesti madala bürokraatiataseme ning stabiilse majanduskeskkonna vastu,” ütles Kork.

2019. aastal kavandatud investeerimisprojektidest 10 protsenti on tühistatud ja 25 protsenti edasi lükatud. “Välisinvestorid ei tee üldiselt investeerimisotsust kohapeal käimata ning seetõttu prognoosime piirangute leevenedes ka uute investeeringute kasvu aasta teises pooles,” märkis Kork.

Ameerika Ühendriikide (USA) turvatarkvaraettevõtte Malwarebytesi jaoks oli Eesti esimene IT-arenduskeskus väljaspool USA-d ning Eesti osutus valituks hea ettevõtluskultuuri, digikeskkonna ja asukoha tõttu. Selle aasta lõpuks plaanib Malwarebytes Eestist värvata ligi 75 inimest.

Eelmisel aastal laienes Nordea Eestis ligi 200 inimese võrra. Nordea Eesti üksuses töötab kokku üle 700 inimese, kes teenindavad Põhjamaade kliente ning pakuvad tugiteenuseid kogu Nordea Grupile.

EAS-i välisinvesteeringute keskuse käesoleva aasta tegevuste fookuses on lisaks kõrge lisandväärtuse ja kapitalimahukate investeeringute Eestisse ärgitamise olemasolevate välisettevõtete hoidmine ja töökohtade säilitamine, kuid varasemast suurem tähelepanu on ka riskikapitali kaasamisel ja osaluste edasimüügitehingutel, kus välisinvestor aitab investeeritavas ettevõttes oma globaalse võrgustiku, kogemuse ja tehnilise võimekusega äri uuele tasemele viia.

Eelmisel aastal aitas EAS-i välisinvesteeringute keskus Eestisse tuua 160 miljoni euro väärtuses välisinvesteeringuid ja luua üle Eesti rohkem kui 800 kõrgepalgalist töökohta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.