"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti Lasterikaste Perede Liit tähistab 25. sünnipäeva konverentsiga (0)
23. märts 2021
Albert Truuväärt

„Konverentsi korraldamise eesmärgiks on tutvustada euroopa-üleseid häid praktikaid ning keskenduda perepoliitikale,“ sõnas Euroopa Suurperede Konföderatsiooni president Regina Maroncelli.

“Lastega pered on iga kogukonna tuleviku jaoks väga olulised. Lisaks majandusliku turvalisuse tagamisele tuleks omavalitsustel tähelepanu pöörata atraktiivsema elukeskkonna kujundamisele ning peredele lisaväärtuste loomisele,” lisas Maroncelli.

Eesti Lasterikaste Perede Liit ja Euroopa Suurperede Konföderatsioon korraldavad 25. sünnipäeva puhul kolmapäeval ja neljapäeval rahvusvahelise konverentsi “Liigume peresõbraliku Euroopa suunas”, vahendab BNS. 

Konverentsil kõnelevad perepoliitika eksperdid, teadlased ja omavalitsuste esindajad erinevatest Euroopa riikidest, teatas liidu esindaja teisipäeval. Veebi teel läbi viidavale konverentsile on oodatud kõik perepoliitikast ja perede käekäigust huvituvad kuulajad.

Eelkõige on konverents suunatud omavalitsuste esindajatele, valdkonda esindavatele poliitikutele ning perede heaolu eest seisvatele organisatsioonidele. Konverentsi avavad Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap, Euroopa Suurperede Konföderatsiooni president Regina Maroncelli ja Eesti sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

“Soovime, et poliitikakujundajad nii kohalikul kui riiklikul tasandil teeksid teadlikke samme peresõbralikuma ühiskonna loomise suunas,” sõnas Aage Õunap. “On suur rõõm, et Eesti Lasterikaste Perede Liit valiti rahvusvahelise konverentsi korraldajaks just liidu 25. juubeliaastal. Lapsed on meie tulevik – loodame, et sama mõtteviis peegeldub ka poliitikakujundajate tegudes.”

Euroopa peresõbralike omavalitsuste võrgustik loodi 2018. aastal inspireerituna Trento provintsi peresõbralike omavalitsuste initsiatiivi mudelist. Euroopa Suurperede Konföderatsiooni poolt ellu kutsutud võrgustikuga on võimalik liitumist alustada kõikidel Eesti omavalitsustel, kes on valmis perede heaolu nimel täiendavaid samme astuma ja uusi peresõbralikke praktikaid tutvustama.

Eesti Lasterikaste Perede Liit loodi 23. märtsil 1996. aastal. Liit on nelja ja enamaga lapsega peresid koondav katusorganisatsioon ning lähtub oma tegevustes suurte perede väärtustamisest ja toetamisest. Liidu võrgustiku moodustavad 21 maakondlikku liikmesorganisatsiooni, kuhu kuulub 1800 nelja ja enama lapsega perekonda, kus on kokku sirgumas enam kui 8500 last.

Konverentsi otseülekanded on nähtavad veebilehtedel www.lasterikkad.ee, Eesti Lasterikaste Perede Liidu Facebooki lehel või ELFACi Youtube’i kanali kaudu. Konverents toimub inglise keeles.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.