"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Esmaspäeval said liikluses vigastada kaks last (0)
23. märts 2021
Ilja Matusihis

Esmaspäev tõi kaasa kaks rasket liiklusõnnetust, milles kummaski sai laps vigastada. Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest ka seitse joobes sõidukijuhti.

Esimene õnnetus juhtus kell 17.58 Tartus Turusilla Dorpati poolses osas, kus möödunud jalgrattur sõitis pihta viieaastasele tüdrukule. Seni tuvastamata jalgrattur sõitis peatumata edasi. Jalakäija toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

Teine õnnetus juhtus kell 18.48 Sillamäel Tallinna maantee 9 maja juures, kus bussipeatuse platvormi äärel viibinud 12-aastase tüdruku jalg libises peatusesse saabunud liinibussi Irisbus Crossway ratta alla. Bussi roolis olnud 45-aastane mees ei suutnud õnnetust ära hoida ning laps toimetati Ida-Viru Keskhaiglasse.

Joobes juhtidest üks juht oli tarvitanud uimasteid ning kuus olid rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.