"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
VIDEO! Õpiraskustega lapsed saavad abi nõustamiskeskusest (0)
23. märts 2021

"Kõige suurem on praegu nõudlus logopeediteenuste järele, seda nii esmatasandil kui ka nõustamisena," ütles Tallinna Õppenõustamiskeskuse koordinaator Ruuda Lind. "Teisena on viimasel ajal tõusnud vajadus psühholoogi ja teraapiate järele."

Tallinnas tegutseb õppenõustamiskeskus, mille eesmärgiks on nõustada lapsi, lapsevanemaid ja lastega töötavaid isikuid toetamaks lapse arengut. Distantsõppe tingimustes on õppimine läinud raskemaks neile, kellele see juba varem keeruline oli ning läbi selle jõuab nõustamisele iga kuuga aina rohkem lapsi.

2017. aastal avatud Tallinna Õppenõustamiskeskus tegutseb selge eesmärgiga aidata haridusliku erivajadusega lapsi, kelle hulk iga aastaga suureneb. Keskuses töötavad spetsialistid püüavad välja selgitada lapse arenguvõimalused ning nõustavad ja toetavad eesmärkideni jõudmisel nii lapsi, kui ka nende vanemaid.

“Eelkõige me räägime esmatasandi abist ehk logopeedi-, eripedagoogi-ja  psühholoogi teenustest,” selgitas abilinnapea Vadim Belobrovtsev. “Lapsed käivad seal kohapeal ja nende muredega tegeletakse. 2020 aasta statistika näitab, et Tallinna Õppenõustamiskeskus töötas sel aastal rohkem kui 4000 õpilasega.”

Tegu on organisatsiooniga, mis on iga aastaga suurenev, kuna abi vajab aina enam lapsi. Distantsõpe on toonud palju üksindust ning viimasel ajal on abi vajajad enamasti just kooliealised lapsed, kellel on kas käitumisraskused või õpiraskused, mis on üksteisest tihti ka sõltuvad.

“Tihtilugu teismeline käibki koolis peamiselt sõprade pärast ja õppimine lihtsalt kaasneb sellega,” lausus  Tallinna Õppenõustamiskeskuse psühholoog Heli Rand. “Kui see tore osa koolist ära võetakse, siis võib lapsel väga raske olla.”

Osadel lastel ei pruugi ka kodus olla hea, mistõttu langeb õpiedukus kodus olles veelgi. Kuid keskus toetab ka muude teenustega.

“Kõige suurem on praegu nõudlus logopeediteenuste järele, seda nii esmatasandil kui ka nõustamisena,” ütles Tallinna Õppenõustamiskeskuse koordinaator Ruuda Lind . “Teisena on viimasel ajal tõusnud vajadus psühholoogi ja teraapiate järele.”

Keskuses töötavad nii Eesti kui Vene keelsed spetsialistid ning nõustamine on tasuta. Lisainfot teenuste kohta leiab keskuse kodulehelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.