"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
VIDEO! Siseveekogudel on jääle minek keelatud (0)
23. märts 2021

"Võtame ette situatsiooni, kus väike laps tuleb mis iganes veekogu keskele ja vajub jää alla - see on väga ohtlik. Need mängud võivad väga traagiliselt lõppeda. Ja ma panen ka lapsevanematele südamele, et nad tuletaksid oma lapsele meelde, et need mängud on eriti ohtlikud," nentis Lasnamäe päästekomando pealik Pavel Kulikov.

Ilmad lähevad järjest soojemaks ja talve jooksul tekkinud jää siseveekogudele ei pruugi enam kanda. Kulikov tuletas meelde, et alates 17. märtsist on Eesti siseveekogudel jääle mineku keeld. Seal, kus võimalik, piiravad järve ümbrust ka lindid, kuid jääle minek toimub ikkagi omal vastutusel. 

Kuigi Pae pargis on üles pandud sildid, mis keelavad jääle mineku, leidub neid, kes riskivad oma eluga. Möödunud ööpäeval sai Päästeamet kokku 3 väljakutset, kus teatati, et ohtlikul jääl on mängimas just lapsed. Üks neist toimetas Punase tänava veekogul ja kaks last Pae järvel, mis on kohati lausa kaheksa meetrit sügav.

Vassili, kes jalutab Pae pargis iga päev, on lapsi jää peal näinud küll ja veel. “Noored käivad seal peal. Nad ei saa aru, et jää on juba halb. Sealt võib igal hetkel läbi vajuda. Sinna võiks kasvõi sildid panna, et minna ei tohi, aga lapsed sellest nagunii ei hooli,” rääkis Vassili.

“Ka kalurid käivad siin mõni aeg talvel, aga peab alati kontrollima, kas jää on nii kõva, et hoiab. Kindlasti me piiritleme seda ala, paneme märke ja proovime kõike teha, eeskätt ka teavituskampaaniaid, et inimesed ei käiks avatud jää peal,” lausus Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Ilja Šnitko. 

Jääle minekust tuleb teavitada päästeametit numbril 112.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.