"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
AstraZeneca tehase kontrolli käigus leiti 29 miljonit vaktsiiniannust (0)
24. märts 2021
Ilja Matusihis

Itaalia võimud avastasid Agnani tehasest 29 miljonit AstraZeneca koroonavaktsiini annust, ravimifirma teatel valmistati vaktsiin väljaspool Euroopa Liitu ning toodi Agnani villimiseks.

Ravimifirma teatel ei ole praegu “planeeritud Euroopa Liidust välja muud eksporti kui ainult COVAXi ühendusega seotud riikidesse”. Ettevõte teatel valmistati Agnani tehasest leitud vaktsiin väljaspool Euroopa Liitu ja viidi Agnani tehasesse viaalidesse villimiseks, vahendab BNS.

“Euroopa Liit on igakülgselt toetanud vaktsiini tarneid läbi COVAXi ühenduse madala ja keskmise sissetulekuga riikidesse,” seisab ettevõtte teates.

“Samaaegselt ootab kvaliteedikontrolli heakskiitu ja Euroopasse lähetamist täiendavalt 16 miljonit doosi. Ligi 10 miljonit doosi tarnitakse Euroopa Liidu riikidesse märtsi viimasel nädalal ning ülejäänu aprillis pärast seda, kui doosid on kvaliteedikontrolli järgselt kasutuselevõtuks kinnitatud,” teatas AstraZeneca.

“Kõne all olevate vaktsiinidooside puhul on ebakorrektne viidata neile kui varudele. Vaktsiinide tootmisprotsess on väga kompleksne ja ajamahukas,” teatas ettevõte ja lisas, et vaktsiinidoosid vajavad kvaliteedikontrolli poolset heakskiitu pärast viaalidesse villimist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vaatleja
25. märts 2021 09:12
Mida ekstreemsemad olud, seda paremini inimese tegelik pale avaldub. Nagu ka alles siis saame õieti aimu, millised on tegelikult need palju räägitud euroopalikud väärtused.
Ühenduse kontrolli alla
25. märts 2021 07:42
Tegeletakse ersatsi tarimisega ilmselt. I ja II ilmasõja ajal võeti ettevõtted lihtsalt üle ja kõik, katkuaeg.