"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Austraalias keelati Eesti videomäng "Disco Elysium" (0)
24. märts 2021
Scanpix

Australian Classification Board teatas eelmisel, et Eesti stuudio ZA/UM loodud videomängu "Disco Elysium" ei tohi moraalsetele kaalutlustel seal müüa.

Ajalehes Guardian avaldatud organisatsiooni otsuse kohaselt on mäng süüdi järgnevas: “kujutab, väljendab või tegeleb seksuaalsuse, narkootikumide väärkasutuse või sõltuvusega, kuritegevuse, julmuse, vägivalla või mõne muu eemaletõukava nähtusega” viisil, mis haavab “moraalinorme, sündsustunnet ja kombestikku, mida mõistlikud täiskasvanud üldiselt aktsepteerivad”, vahendab BNS.

Australian Classification Board on organisatsioon, mis tegeleb kunstiteoste, st raamatute, filmide, videomängude jms klassifitseerimisega moraalnormidest lähtuvalt.

30. märtsil saab mäng lisapaki “The Final Cut”, mis lisab uusi võimalusi, sisseloetud dialoogi ning täiendab mängukogemust. “Disco Elysium”  on alates 2019. aastast alates olnud müügil videomängukeskkonnas Steam.

Pärast ilmumist sai mäng arvukalt auhindu: Game Awards 2019 näiteks hindas seda kui parima narratiiviga mängu, parimat iseseisva stuudio mängu, parimat rollimängu ja värskeimat indie-mängu. Mängu on kiitnud nii kriitikud kui mängijad.

Mängu produtsent on Kaur Kender, selle loojad Robert Kurvitz ja Alesander Rostov said selle eest mullu noore kultuuritegelase preemia.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.