"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Indrek Saar: valitsusel tuleks võtta eeskuju Tallinna linnast (0)
24. märts 2021
Mats Õun

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Indrek Saare kinnitusel on igati kiiduväärne Tallinna linnavalitsuse tänane otsus hakata tallinlastele hüvitama esimest haiguspäeva, et nakkusohtlikud inimesed püsiksid kodus.

„Tallinna juhid, nagu ka mitmed edumeelsed tööandjad saavad aru, et viiruse levikule paneb piiri see, kui maksta haigustunnustega töötajatele nende kodus istumine kinni. Vastavate kulude enda kanda võtmine väärib tunnustust. Paraku on valitsus siin jätkuvalt pimedusega löödud,“ märkis Saar.

Tema sõnul iseloomustab nii eelmist kui praegust valitsus ignorantsus haiguslehtede heldema kompenseerimise asjus. „Vajalike otsustega on venitatud varasügisest saadik, kui sotsiaaldemokraadid käisid esimest korda välja oma ettepanekud, mis olid suunatud töökohakollete ärahoidmisele,“ märkis Saar.

„Numbrid näitavad, et enam kui pooled koroonaviiruse kolletest on töökohakolded. Tänases olukorras peab riik selleks, et takistada tööl nakatumist, maksma positiivsetele ja lähikontaktsetele töötajatele haigushüvitist alates esimesest haiguspäevast 100 protsendi ulatuses. Oleme esitanud riigikogule ka vastava eelnõu, mille kulu on 8,5 miljonit eurot. See summa moodustab vaid 1,3 protsenti lisaeelarve mahust,“ märkis Saar.

„Paraku lükkas koalitsioon sotsiaalkomisjonis meie eelnõu tagasi. Tänases kriitilises olukorras on selline närutamine lausa pahatahtlik,“ lisas Saar.

Tallinn hakkab esimese haiguspäeva eest maksma 30 euro suurust toetust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.