"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud.

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Linnavalitsus loobub ka tänavu linnajuhtide palgatõusust (0)
24. märts 2021
Dmitri Povilaitis

Tallinna linnavalitsuse liikmed otsustasid koroonaepideemia mõjust tingitud majanduslikku olukorda arvestades loobuda teist aastat järjest linnavalitsuse liikmete palkade indekseerimisest.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul loobusid linnajuhid juba eelmisel aastal palgatõusust ja ka tänavu ei rakendata linnavalitsuse liikmete töötasu määrade indekseerimist „Kui eelmisel aastal oleks indeksimäär seoses 2019. aasta majanduskasvuga olnud üsna märkimisväärne, siis tänavu on see väiksem. Kõik meie linnajuhid teevad oma tööd pühendumuse ja vastutustundega ning kahtlemata on seoses koroonaepideemiaga kõigil mu kolleegidel töökoormus kasvanud. Ent me ei pea praeguses majandusolukorras, kus paljudel inimestel on sissetulekud vähenenud või pereliikmetest töö kaotanud, linnajuhtide palgakasvu õiglaseks,“ tõdes Kõlvart.

Ühtekokku oleks kahe aasta lõikes ehk 2020. ja 2021. aasta peale kokku kasvanud linnapea töötasu 586 eurot kuus ja abilinnapeadel 499 eurot kuus.

„Vaatamata linnajuhtide palgatõusust loobumisele, ei ole me aga loobunud palgatõusust teiste oluliste valdkondade töötajatele,“ märkis Kõlvart.

Viimsel kolmel aastal ehk 2019-2021 on linn tõstnud palku nii sotsiaalhoolekande-, haridus- , kultuuri- kui ka noorsootöötajatel, milleks oli linnaeelarves ette nähtud ligi 14 miljonit eurot.

Tallinna linnajuhtide töötasu määr indekseeritakse iga kalendriaasta 1. aprilliks indeksiga vastavalt kõrgemate riigiteenijate ametipalkade seadusele. Kõrgemate riigiteenijate palgamäära indeksi väärtus sõltub 20 protsenti tarbijahinnaindeksi eelmise aasta kasvust ja 80 protsenti sotsiaalmaksu pensionikindlustuse osa laekumise aastasest kasvust. Indekseerimine puudutab Tallinna Linnavolikogu esimehele ja aseesimehele ning Tallinna Linnavalitsuse liikmetele makstava töötasu või hüvitise suurust.

Vastavalt Tallinna Linnavolikogu 26. märtsi 2020 määrusele peatati linnavolikogu esimehe, aseesimehe ning linnavalitsuse liikmete töötasu määra indekseerimise rakendamine kuni uue sellekohase otsuseni.

Veel enne koroonakriisi, 2019. aastal loobusid Tallinna linnajuhid ka linna äriühingute ja sihtaustuste nõukogude liikmetasudest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.