"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Pirita remondib kodude elektrisüsteeme ja küttekoldeid (0)
24. märts 2021

„Koostöös päästeametiga oleme välja selgitanud Pirita kogukonnas niinimetatud punased kodud, kus tuleohtlikkus on suur ja mis vajavad kiiret abistamist. Neis majapidamistes uuendatakse vananenud elektrisüsteeme ning puhastatakse ja parandatakse küttekoldeid. Turvalisemaks saavad nii üksi elava eaka, erivajadustega inimese kui ka suurpere kodud,” tutvustas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat sel aastal eesootavaid töid.

Hinnanguliselt lähevad kolme Pirita pere kodu elektrisüsteemide ja küttekollete remonditööd maksma veidi üle 2000 euro, millest poole rahastab päästeamet ja poole omavalitsus.

Projekti peamine sihtrühm ongi üksi elavad eakad, lastega pered, puudega inimesed ja juhtumipõhiselt majapidamised, kus tuleõnnetuse tekkimise tõenäosus on suur. Korrastatavad kodud valib päästeamet välja koostöös kohaliku omavalitsusega. Toetuse saamise eeldus on päästeameti tehtud kodunõustamine.

„Küttekollete remont ja nõuetekohane elektrisüsteemide uuendus on kallis ning on peresid, kel majanduslikult keeruline seda teha. Tuleohutusprojektiga saame kaasa aidata, et punane kukk ei võtaks kellelgi kodu ega elu. Samuti aitavad uuendatud küttesüsteemid vähendada küttekulusid ning eks uue ahju klaasist uks loob mõnusa tunde ja hea emotsiooni,” märkis linnaosavanem.

Pirita linnaosa valitsus on „Kodud tuleohutuks” projektis osalenud ka varem ning selle raames on parandatud 11 pere kodu tuleohutust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.