"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Välisministeerium kutsus protestiks Hiina tegevusele välja saadiku (0)
24. märts 2021
Ksenija Kurs

Eesti välisministeerium kutsus kolmapäeval välja Hiina suursaadiku Eestis Li Chao, et avaldada tugevat rahulolematust Euroopa Liidu kodanike, mõttekodade ja institutsioonide vastu suunatud sanktsioonidega.

Hiina kehtestas sanktsioonid Euroopa parlamendisaadikute, diplomaatide ja teadurite ehk teisisõnu oma igapäevast tööd tegevate inimeste vastu. Välisministeeriumi hinnangul on Hiina selline reageering lubamatu ning mõistab sanktsioonide kehtestamise hukka.

Välisministeerium rõhutas, et inimõigused on universaalsed ja kõik riigid, ka Hiina, on kohustatud tagama inimõiguste ja põhivabaduste kaitse vastavalt ÜRO inimõiguste ülddeklaratsioonile. Hiina selline tegevus ei aita edendada Euroopa Liidu koostööd Hiinaga ega toeta ka Eesti ja Hiina kahepoolsete suhete arendamist.

Välisministeerium teavitas saadikut, et Eesti jätkab inimõiguste kaitsmist kõikjal maailmas ning toetab EL-i inimõiguste sanktsioonirežiimi alusel seatud piiranguid ja on põhjendatud juhtudel alati valmis neid laiendama.

Euroopa Liidu kehtestatud sanktsioonid on suunatud inimõigusi järjekindlalt rikkuvate Hiina ametiisikute vastu ja need põhinevad tõendusmaterjalidel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Allahuakbaar
24. märts 2021 18:20
Eestlane tajub suurepäraselt mõistet Veremaks elik kannupoiss alati saadab Peremeest nii on see alati. Kuid Hiina ja hiinlaste suhted muhameedlastega Ummaga on omaette teema äärmiselt keerukas mitmetahuline ja paraku ka äärmiselt brutaalne. Elik Allahuakbaar.