"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Esimesed soojemad ilmad toovad päästjatele kulupõlengute kustutamist (0)
24. märts 2021

„On juhtunud päris palju neid sündmusi, kus väiksest kulupõlengust on läinud elumaja põlema ja pere on jäänud ilma katuseta,“ hoiatas Lasnamäe päästekomando pealik Pavel Kulikov.

Soojemate ilmade ja kevade tulekuga muutuvad päästjate jaoks kulupõlengud pea igapäevaseks. Igal aastal on linnas olnud ka neid kulu või prügi põletamisi, mis on käest läinud ja juba suuremat kahju tekitanud.  

Peale selle annab igasuguse prahi põletamine korraliku tagasilöögi ka meie õhukvaliteedile.
Tallinnas ollakse kulu põletajatega enim kimpus linnaosades, kus on rohkelt erakinnistuid nagu näiteks Nõmmel ja Pirital. Piritale maastikukaitsealadele kipuvad grillihooajal tulema ka paljud Lasnamäe elanikud grillima ning grillist tekkivat prügi põletama, mistõttu on linnaosavalitsus püstitanud Vabaõhukooli teele lausa piirded.

„Tänase seisuga on see piire ennast õigustanud ja Päästeameti poolt heakskiidu saanud. Tänu sellele on tekkinud lihtsalt vähem olukordi, kus Päästeamet on pidanud väljakutsetele sõitma kulu põlenguga,“ ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Igal kevadel, mil Nõmme elanikke häirivad maha langenud männiokkaid toimub linnaosas Punaste Lehekottide kampaania, mille üks eesmärk on just vältida, et inimesed neid ise põletama ei hakkaks.

„See seisneb selles, et linnaosavalitsus annab elanikele lehekotid ja viib neid tasuta ära – need viiakse Tallinna prügilasse ja seal toodetakse kompostmulda neist,“ sõnas Nõmme linnaosa vanema asetäitja Karmo Kuri.

Aastast aastasse jääb ebaseaduslike lõkete tegijaid, kulu ja prügi põletajaid siiski Tallinnas vähemaks.

„Tegelikult on Tallinna kodanikud hästi seadusekuulekad ja ma usun, et sellel on suur osa meie päris heal jäätmejaamade süsteemil,“ lausus Tallinn Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Tallinna linnaõhk on aastaid saanud väga hea kvaliteedi tiitli.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.