"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Eesti esindaja valiti Euroopa ühendava spordi arendamise töögruppi (0)
25. märts 2021
Postimees/Scanpix

Eriolümpia Euroopa-Euraasia ühendava spordi arendamise töögruppi valiti Eriolümpia Eesti Ühenduse rahvuslik direktor Tiina Möll.

Hääletamisel osalesid 43 riigi Eriolümpia programmid ning 11-liikmeline töögrupp valiti kaheks aastaks: 2021-2023.

“Ühendav sport on eriolümpia ülemaailmse arengukava üks lähiaastate prioriteete. Eesti on väike riik ja saame töögrupi kogemusi kindlasti koju tuua ning siin huvitavaid projekte ellu viia,” ütles Tiina Möll.

Eestis on Eriolümpia ühendava spordi tegevusi korraldanud juba 2014. aastast alates. Oleme ühendava korvpalli võistkonnaga edukalt võistelnud 2015. aasta Los Angelese maailmamänudel. 2021. aasta Kaasani maailmamängudeks treenib Järvamaal ühendav saalihoki meeskond. Seni on Eestis toimunud põhiliselt rekreatsioonipäevad, koolitused, koostöö ülikoolidega, kuid toimivaid ühendava spordi liigasid meil veel ei ole. Sel aastal on Eriolümpia Eesti Ühendus partner ka Erasmus+ Euroopa ühendava korvpalli projektis.

Ühendav sport on unikaalne sportlik koostöövorm, mis ühendab eriolümpia sportlasi ja partnereid. Partner on sportlane, kellel pole intellektipuuet ja kes aktiivselt osaleb koos eriolümpia sportlasega lõbusas, positiivseid emotsioone pakkuvas mõtestatud treeningprotsessis ning võistlustel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.