"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Mupo: graniitsõelmeid ei tohi lehepuhuriga kokku puhuda (0)
25. märts 2021
Rene Suurkaev

Tallinnas ei tohi kasutada graniitsõelmete koristamisel lehepuhurit, sest see paiskab õhku palju tolmu, teatas munitsipaalpolitsei (mupo).

Mupo on saanud hulga kaebusi, et graniitsõelmete koristamisel kasutatakse lehepuhureid ja tolmutatakse, teatas mupo pressiesindaja neljapäeval. Linnas kehtiva eeskirja kohaselt on avalikus kohas lubatud lehepuhurit kasutada vaid lehtede kokku kogumiseks.

“Keelatud on lehepuhurit kasutada muul otstarbel, sest sõelmete koristamisega kaasneb märkimisväärne tolmu õhku paiskamine,” ütles mupo menetluse ja piirkonnatöö osakonna juhataja Triin Uudeväli. “Palume kõigil koristustööde teostajatel sellega arvestada. Koristame jäätmed ära võimalikult vähe keskkonnasaastet tekitaval viisil.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.