"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Tallinna linnavalitsuse liikmed loobusid taas palgatõusust (0)
25. märts 2021
Mats Õun

"Praeguses olukorras, kus inimesed kaotavad töökohti ja sissetulekuid, ei oleks linnajuhtide palgatõus õigustatud, " leidis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Võrreldes möödunud aastaga on   pandeemia mõjust tingitud majanduslik olukord veelgi halvemaks muutunud. Seda silmas pidades, loobusid Tallinna linnavalitsuse liikmed teist aastat järjest oma palgatõusust.

 

Palga indekseerimine toimub igal aastal majandustulemuste alusel. Mullu oleks see linnavalitsuse liikmete jaoks olnud märkimisväärne. Ühtekokku oleks kahe aasta lõikes ehk 2020. ja 2021. aasta peale kokku kasvanud linnapea töötasu 586 eurot kuus ja abilinnapeadel 499 eurot kuus.

Kui linnavalitsuse liikmete võimuses oli oma palgatõusust loobuda, siis president ja riigikoguliikmed seda teha ei saa.   Nii palk ise kui selle automaatne muutumine vastavalt  riigi majandusnäitajatele on kehtestatud Riigikogu poolt seadusega. Küll aga annetasid nii president kui  ka paljud riigikoguliikmed möödunud aastal oma palgalisa heategevuseks.

“Ma loodan, et südametunnistus ei ole ka riigikogulasi sellel aastal maha jätnud ja nad käituvad samamoodi, et oma palgatõusu võrra annetatakse see raha nendele, kes tegelikult abi vajavad. Ma näen igal sammul, nüüd alles hiljuti Pirita kaubanduskeskuses tuleb üks laps küsib 50 senti, kuna pitsatüki soetamisest jääb raha puudu. Tulevad teised lapsed, küsivad kaks eurot. Järveotsa Selveri juures tuleb küsib  meesterahvas mu käest raha. Ma ei näinud sellist asja veel aasta aega tagasi. See empaatiavõime, et suhestuda oma inimestega, kes siin elavad, on äärmiselt oluline,” leidis Tallinna Volikogu liige Riina Solman.

 

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.