"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Tallinnas alustati kevadiste tänavapuhastustöödega (0)
25. märts 2021
Mats Õun

"Inimesed on juba pöördunud meie poole ja uurinud, millal saavad jalgrattateed korda, et tahaks rulluiskudega sõita. Kuigi alles hiljuti võis päris uiskudega sõita. Üldiselt on olnud nii, et kui me alustame kevadpuhastusega teedel ja  tänavatel, siis me kuu aja jooksul käime kõik linna tänavad vähemalt ühe korra üle," rääkis Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

Tallinnas alustati sel nädalal  kevadiste tänavapuhastustöödega. Tänavapuhastuse AS meeskonnal käib usin töö 24 /7.   Eelisjärjekorras saavad puhtaks tehtud kergliiklusteed ning seejärel asutakse puhastama autoteesid.

Kuna talv oli  lumerohke, on jäänud maha ka rohekelt killustikupuru. Seesama killustik läheb utiliseerimisse ning peale seda kasutatakse seda täitematerjalina  teede ehituses või remondis.  Tänavapuhastuse AS andmetel võib lume sulades tänavatelt endiselt leida ka hulganisti suitsukonisid ning palju muud klassikalist prahti.

“Selge see, et on olmeprahti, pudeleid, junne kõikvõimalikke asju aga ei midagi erilist.  Varandust ei ole,” rääkis Tänavapuhastuse AS Tallinna osakonna juhataja Tõnno Tiits .

Kevadele omaselt ei saa tolmupilvedest mööda vaadata ka sel aastal, kuid üldkokkuvõttes võib pidada Tallinna õhku siiski puhtaks. Tallinna linnas on viis punkti,  mis mõõdavad välisõhu kvaliteeti. aitviro.club.ee lehelt saab igaüks ka ise ööpäevaringselt  jälgida õhus olevate osakeste muutumist.

“Paratamatult see puhastustöö tekitab ise tolmu ja ega see linn enne ju tolmust vabaks ei saa  kui kõik aadressid on puhtaks tehtud ja ka muru on tärganud,” täpsustas Tiits.

“Aga muidugi ma siin hoiatan, et ega väga inimestel  rõõmustada ei tasu sest järgmisel nädalal veel lubab öökülmasid ja päeval vihma. Et jah kui me koristame tänavad  ära, siis inimene  peab ka ise ettevaatlik olema. Väike  vastutus peab ka endal olema ega me ei saa tulla siis kohe kive uuesti maha puistama, eks ole. Nii see töö käib,” lisas Klandorf.

Linn plaanib kõik tänavad puhtaks saada enne maikuu keskpaika, kuid see  sõltub suuresti just ilmastikuoludest. Suured ülelinnalised puhastustalgud aprillis jäävad sel aastal pandeemia tõttu  aga tõenäoliselt ära.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.