"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Virtuaalsed muuseumitunnid pakuvad õpilastele põnevat vaheldust (0)
25. märts 2021

"Virtuaalne tund meie muuseumi näite puhul ei tähenda siis sellist virtuaalset ekskursiooni meie näitusesaalis ega ka muuseumitöötaja loengut vaid õpilased on sellesse muuseumi tundi ise aktiivselt kaasatud," rääkis Eesti Arhitektuurimuuseumi muuseumipedagoog Kadi Kriit.

 

Eesti Arhitektuurimuuseimis saab hetkel valida kahe erineva virtuaaltunni vahel. Esimene keskendub sellele,  kas arhitekt on kunstnik, kes visandab vaid oma ideed või mõtleb ta ka seda, kuidas maja püsti seisab. Teises tunnis arutletakse selle üle millest koosneb linn.

Muuseumitundi on oodatud õpilased üldhariduskoolidest, alates teisest kooliastmest kuni gümnaasiumini.  Tunnid toimuvad Zoom’i keskkonnas ja kestavad 45 minutit. Nende sisu edastatakse  probleemülesannete kaudu.  “Me kasutame seal erinevaid toredaid rakendusi, mida on välja töötatud ja mis sellist aktiivset osalemist võimaldavad,” täpsustas Kriit.

Vabamu muuseumis   alustati  virtuaalsete tundidega aga juba sügisel ning senini kõige  kõnekamaks  on kujunenud muuseumitund – sõja mõju üksikisikule. 

“See tund siis ühelt poolt keskendub teise maailmasõja teemadele ja sellele kuidas  siis teine maailmasõda ka Eestit puudutas. Aga laiemalt vaatab ka üldse sõja mõju  tsiviilelanikele. Sõda otseselt alati puudutab sõdureid, riigijuhte, kindraleid, ohvitsere aga tegelikult on meil ju ka lapsed ja naised tagalas. Meie virtuaalsed tunnid  toimuvad Zoomi keskkonnas, kus kasutame erinevaid õppemeetodeid nagu näiteks interaktiivne ideekaart, mida koos koostame, sõnapilved kuid samamoodi rühmatööd, mida me teeksime  niikuinii ka muuseumis. Aga seda saab kõike teha ka veebi teel,” sõnas Vabamu muuseumi programmijuht Aive Peil .

Virtuaalseid tunde pakub veel hulk teisigi Tallinnas asuvaid muuseume, näiteks Linnamuuseum, Kumu kunstimuuseum, Loodusmuuseum või Vabaõhumuuseum.  Teades kui suur koormus on hetkel üldhariduskoolide õpetajatel, tulevad virtuaalsed muuseumitunnid ka neile abiks ning pakuvad muidugi  põnevat vaheldust ka õpilastele.

 

 

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.