"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
7,4 miljonit maksma läinud Pirita Pansionaat avas uksed (0)
26. märts 2021
Pirita Pansionaat

"Paljude eakate kindlustunne oleneb sellest, kui kvaliteetselt ja väärikalt suudame eakale pakkuda hooldusteenust ja seda eriti kodu läheduses. Pirita linnaosas on nüüd kaks kvaliteetse hooldusteenuse osutajat. Peale Merivälja Pansioni alustas tööd ka Pirita Pansionaat,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Äsja avatud Pirita Pansionaadis on end juba sisse seadnud esimesed elanikud. Pansionaadis on 255 voodikohta. Investeeringu suurus on 7,4 miljonit eurot.

“Vananeva ühiskonna tõttu suureneb üha enam nõudlus üldhoolduse teenuskohtade järele. Paljude eakate kindlustunne oleneb sellest, kui kvaliteetselt ja väärikalt suudame eakale pakkuda hooldusteenust ja seda eriti kodu läheduses. Pirita linnaosas on nüüd kaks kvaliteetse hooldusteenuse osutajat. Peale Merivälja Pansioni alustas tööd ka Pirita Pansionaat,”” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Aitab leevendada omaste hoolduskoormust

“Kindlasti aitab uus eakatekodu leevendada paljude omaste hoolduskoormust, aga peame senisest rohkem mõtlema sellele, kuidas eakatehooldust lõimida eakatekodude, omaste ja omavalitsuste vahel. Ka majanduslikus mõttes,” lisas linnaosavanem.

Pirita Pansionaat on kahekorruseline. Selles asuvad ühe- ja kahekohalised toad. Igas toas on funktsionaalne voodi, iga elaniku kasutuses öö- ja riidekapp. Voodi juures turvanupp, et saaks kiiresti abi kutsuda. Võimalik on valida televiisoriga tuba. 

Pansionaat osutab üldhooldusteenust kolmes hooldusabivajaduse raskusastmes, päevahoiuteenust dementsussündroomiga inimestele ja intervallhooldust, mis võimaldab anda lähedastele lühiajalist puhkust. Pansionaadis on ööpäev läbi meditsiiniõde, kes saab vajaduse korral abi anda.

Huvilisi on palju

Esimest nädalat on majas ka elanikud, pensionipõlve pidavad arstid. Nad on pansionaati tulnud siitsamast, Pirita linnaosast. Maja juhi Suzan Nezametdini sõnul on kliendid end siin juba kenasti sisse seadnud. “Kuigi maja on olnud avatud vaid loetud päevad, on huvi pansionaadi vastu suur. Küsitakse nii päevahoiuteenuse kui ka intervallteenuse kohta, kõnesid tuleb nii Lasnamäelt kui ka Piritalt, uuritakse hindasid, võimalusi,” kirjeldas maja juht.

Koostöös Nova arengukeskusega osutab pansionaat laia valikut toetavaid teenuseid, nagu näiteks vesivõimlemine, ujumistreeningud, jooga, tervisevõimlemine, pilates jne. “Koostöös Herta Eesti OÜ koolitajatega on plaanis hakata tegema sotsiaalvaldkonna töötajatele täiendkoolitusi. Seda nii oma maja töötajatele kui ka väljastpoolt,” ütles Maarjamaa Kodud OÜ juht Kristo Priimägi. Ta loodab, et suvel saab pansionaadi teise korruse 300 ruutmeetri suurusel verandal avada suvekohviku ning möönis, et majaümbruses ootavad soojade ilmade saabudes lõpetamist haljastustööd.

Pirita Pansionaadis saab tööd 120 inimest. Pansionaat asub aadressil Hunditubaka tee 12. Pansionaadi kogupind on 6045 ruutmeetrit ja rajamine läks maksma 7,4 miljonit eurot. Pirita Pansionaadi projekteeris Loft AB OÜ, ehitas Fertum Holding OÜ.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.