"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Kesklinna valitsus vaatas koos politseiga üle pargid (0)
26. märts 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Täna tegid Kesklinna valitsuse ja Kesklinna politseijaoskonna spetsialistid ringkäigu linnaosa parkides, et hinnata sealset turvalisust.

“Kuigi linna parkide, nagu kogu avaliku linnaruumi turvalisemaks muutmise nimel on viimaste aastate jooksul palju ära tehtud, me siiski regulaarselt hindame ja analüüsime, mida on veel vaja parkides muuta selleks, et inimesed end seal hästi ja turvaliselt tunneksid. Seejuures on politsei olnud meie hea koostööpartner hindamaks neid tegureid, mis võivad avalikus ruumis soodustada riskikäitumist,” selgitas Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Tänasel ringkäigul vaadati üle Musumäe, Kanuti aia, Tammsaare pargi ja Toompargi ohutus. Osapooled tõdesid, et haljastus, valgustus ja turvakaamerate paigutus mängivad olulist rolli selles, kuidas inimesed pargis käituvad ning kui turvaliselt end seal tunnevad.

Otsustati minna edasi varasema plaaniga katta linnaosa ja politsei koostöös olulisemad kogunemiskohad turvakaameratega ning vajadusel lisada kaameraid ka kohtadesse, mis nendega juba on osaliselt kaetud. Samuti pööratakse erilist tähelepanu parkide valgustatuse parandamisele.

Kesklinna politsei piirkonnavanem Marlen Miilaste hindas tänast ettevõtmist tulemuslikuks. “Politsei prioriteet ja ennetuse eesmärk on tagada kodanike heaolu ning muuta linnaruum turvalisemaks. Selleks on oodatud ka meie kogukonna inimeste ettepanekud ja ideed. Koostöös saame ennetada riskikäitumist ja muuta seda soodustavat keskkonda,” märkis Miilaste.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.