"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Tallinn tõstab sotsiaalvaldkonna töötajate palku (0)
26. märts 2021
Mats Õun

Tallinn ühtlustab linna sotsiaalvaldkonna töötajate palku, mistõttu kasvab alates 1. märtsist 70 protsendil sotsiaaltöötajatest palk keskmiselt seitse protsenti.

Tallinna abilinnapea Betina Beškina sõnul puudutab palgatõus natuke enam kui 70 protsenti ehk 760 linna sotsiaalvaldkonna töötajat.

„Sealhulgas kasvab hooldajate ja koduhooldustöötajate palk, sotsiaalassistentide ning linna hallatavate asutuste teiste sotsiaalhoolekande töötajate keskmine palk,“ täpsustas Beškina. „Tallinna asutuste sotsiaalvaldkonda kuuluvate tööperede palgakasvuga soovime tagada samaväärset palgataset riigiasutustega, niisamuti erasektori ja riiklikult rahastatud hoolekandeteenuseid osutatavate asutustega. Seega lähtume palkade tõstmisel sellest, et vähendada palgaerinevusi sotsiaalvaldkonna tööperede lõikes.“

Sotsiaalvaldkonna töötajate palgatõusuks on vastavalt linnavalitsuse korraldusega ette nähtud 840 897 eurot.

Sotsiaalvaldkonnas oli eelmisel aastal 20 protsendiline palgatõus hooldustöötajatel ja 2019. aastal tõusis 10 protsenti palk linna sotsiaalhoolekande asutuste hooldustöötajatel, psühholoogidel ja sotsiaalassistentidel. Ühtekokku on linnaeelarvest kolme aasta lõikes kulunud sotsiaalhoolekande töötajate palgakasvuks ligi 2,7 miljonit eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.