"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Tammsaare pargis avati fotonäitus linnaratturitest (0)
26. märts 2021

Tallinna kesklinnas, Tammsaare pargis, on 9. aprillini võimalus tutvuda fotonäitusega iga päev jalgrattaga liikuvatest linlastest.

Näitus linnaratturitest on osa “Liigun rattaga” kampaaniast, mille eesmärk on tutvustada jalgratast kui suurepärast kehalist aktiivsust ja vaimset tervist toetavat liikumisvahendit. 

Tammsaare pargi näitus on kampaania avaüritus, mis portreteerib erineva tausta, vanuse ja võimekusega rattureid, andes neile võimaluse rääkida oma lugu ja innustada seeläbi ka teisi linnaruumis rattaga liikuma. Liikuvuseksperdi Mari, pensionäri Reinu, abielude registreerija Aleksandri, koolipoiss Jakobi ning paljude teiste jalgrattalugudega saab lähemalt tutvuda nii Tammsaare pargi näitusel kui ka kampaania kodulehel

Viimastel aastatel on ratturite hulk Eesti linnades järjepidevalt kasvanud. Sellest hoolimata on Statistikaameti andmetel rattakasutuse osakaal kogu Eestis vaid 4,5% kõikidest liikumisviisidest (s.o auto, ühistransport, jalgsi ja ratas). Tallinnas on see näitaja Eesti keskmisest ligi kolm korda väikesem. Tallinna rattastrateegia 2018–2027 eesmärk on, et jalgrattaga liikumisi oleks senisest ligi 7 korda rohkem (11%). 

Näituse korraldajad kutsuvad inimesi igapäevaselt jalgrattaga liikuma ning selleks, et teisi innustada, on kõigil võimalus jagada oma lugu sotsiaalmeedias teemaviitega #liigunrattaga või võttes ühendust kampaania korraldajatega aadressil: info@liigunrattaga.ee

Algatusega #liigunrattaga kutsutakse ühinema ka kollektiive, kes töö olemuse tõttu kaugtööd teha ei saa, kuid saaksid oma igapäevased töökäigud teha just ratastel.

Näituse ja kampaania loovmeeskonda kuuluvad Anu Leisner, Johanna Jõekalda, Krõõt Kukkur, Kristi Rummel-Kottisse, Mattias Malk ja Birgit Pajust, kes naudivad ka ise oma käikude tegemist just jalgrattaga.

“Liigun rattaga” kampaania jätkub maikuu lõpuni ning lisainfot selle kohta leiab kodulehelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.