"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Konkurss Tallinna Talent lükkub augustikuusse (0)
26. märts 2021

"Ma pean väga oluliseks, et lapsi ja noori suunatakse muusika juurde, sest üle maailma on tendents, kus noored aina vähem õpivad muusikat, ma näen, et see on languses ka Eestis. Siiski Klassika Tähed ja sarnased konkursid toovad väikse tõusu alati, arvatavasti toob selle ka Tallinna Talent," ütles dirigent Anu Tali.

Esmakordselt toimuvale õpilaste muusikakonkursile „Tallinna talent“ laekus tähtajaks 272 nõuetekohast ankeeti. Võistluse voorud pidid toimuma märtsis ja aprillis  ning lõppkontsert mais, kuid viiruse tõttu lükati need augustikuusse. Žürii liikmed Anu Tali ja Lydia Rahula tunnevad eelkõige head meelt, et konkurss siiski toimub.

“Talent on võime ja tahe teha tööd ja teha seda väga palju. Võtame või Uku Suviste, keda ma ka olen õpetanud. Oli selline vaikne poiss, vaatas aknast välja ja kooli ajal mitte kunagi ei olnud solist. Aga vaadake nüüd, mida see mees teeb, see on üksnes suure töö tulemus. Väga suur tahtmine peab olema muusikaga tegeleda,” selgitas koorijuht ja muusikapedagoog, Lydia Rahula.

Edasi lükkamisel on ka omad head küljed, nimelt saavad lapsed ja noored nüüd palju rohkem konkursiks harjutada.

” Ega me ei näinud ju jaanuaris keegi ette, et kevadkuudeks on haigestumine koroonaviirusesse nii palju tõusnud ja Tallinnas lausa kriitiline. Me nägime, et voorud ja eelvoorud ei saa siiski märtsis ja aprillis toimuda, sest viiruse oht püsib kõrge. Arvame, et suve lõpu poole, näiteks augustis, võiks juba saada rahvast natukene rohkem kokku kutsuda,” rääkis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. “Kunagi ei tea, mis millele hea on, sest kuigi me jätame kevadel konkursi ära, siis hea külg on ju see, et lapsed saavad nüüd ju rohkem harjutada.”

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.