"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Elisa töötajad kustutavad kliimaaktsiooni käigus elektrivalguse (0)
27. märts 2021
Scanpix/Pilt on illustratiivne

Elisa töötajad kustutavad laupäeval Earth Hour' ehk Maa tunni raames üheks tunniks nii kodudes kui ka kontorites tuled.

Üle maailma toimuva aktsiooni eesmärk on juhtida tähelepanu looduse kaitsele ja kliimamuutustele, teatas telekomifirma. Valgus on inimestele eluks hädavajalik ja Põhja-Euroopas elades tuleb tihti loota kunstlikele valgusallikatele. Mõõdukas valgusekasutus ei ole keskkonnavaenulik, kuid probleem on tekkinud keskkonna massilisest kunstlikust ülevalgustamisest, mille tagajärg on valgusreostus ja liigne elektritarbimine.

Laupäeval toimub globaalselt Maailma Looduse Fondi poolt ellu kutsutud aktsioon Earth Hour ehk Maa tund, mille eesmärk on eelkõige juhtida tähelepanu kliimamuutustele ja globaalsele soojenemisele.

“Esitasime kõikidele elisalastele üleskutse kustutada täna õhtu kodudes tunniks ajaks tuled kella 20.30–21.30 ja lisaks kustutame ka valgustuse ka Elisa kontoris ja kontorihoone logodel. Vastutustundliku ettevõttena soovime suunata laiemat tähelepanu valgusreostusele ja energiakasutusele ning kutsume üles kõiki eestimaalasi laupäeva õhtul tunniks ajaks tulesid kustutama,” sõnas Elisa erakliendiüksuse juht Andrus Hiiepuu.

Igaüks meist saab vaadata üle oma energiakasutuse ja anda panuse valgusreostuse ning energiatarbimise vähendamiseks. Näiteks saab kasutada vähem eredaid ja rohkem energiatõhusaid lambipirne, valida soojema tooniga lambipirnid, suunata valgustus võimaluse korral ülevalt alla ja kustutada ruumist lahkudes tuled.

“Elisa jaoks on oluline, et meie tulevikul oleks tulevikku. Seetõttu oleme juba praegu Elisas järjest teinud erinevaid muudatusi, et anda enda panus säästvasse arengusse. Elisa osaleb ka Rohetiigri piloodis, mis aitab ettevõttel luua oma organisatsioonis veel rohkem keskkonda väärtustavam kultuur ning loodetavasti julgustada ka teisi sarnaseid muutuseid läbi viima,” lisas Hiiepuu.

Ülemaailmsest Maa tunni aktsioonist võtavad osa nii Eesti kui ka Soome Elisa ettevõtted ja töötajad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.