"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud.

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Eksminister Andres Anvelt peab ettevõtja Hubert Hirve ees vabandama (0)
28. märts 2021
Albert Truuväärt

Kuritegeliku ühenduse juhtimises süüdistatuna kohtu all oleva hotelli- ja restoraniärimehe Hubert Hirve ja tema kohta valeväiteid avaldanud kunagise kriminaalpolitseiniku, endise justiits- ja siseministri ning riigikogu eksliikme Andres Anvelti tüli lahenes kompromissleppega, mille järgi peab viimane Hirve ees avalikult vabandama.

Harju maakohtu kinnitatud kompromissleppe järgi peab Anvelt avaldama oma vabanduse ja valeväidete ümberlükkamise ERR-is ja Eesti Ekspressis ning Kuku raadios.

“Käesolevaga mina, Andres Anvelt, teavitan Teid, et avaldasin Kuku raadios 25.01.2019 eetris olnud saates “Nädala tegija” Hubert Hirve kohta järgmised valeväited: (I) et Hubert Hirv korraldas Robert Antropovi abiga minu keskkriminaalpolitsei juhi ametist eemaldamise ning (II) et Hubert Hirv varastas kriminaaltoimikust Anton Geri foto ja skeemi Eesti allilma juhtide kohta. Need väited on valed ja ma palun nimetatud valeväited minu kulul ümber lükata,” on kinnitatud leppes toodud tekst.

Hirv ei olnud rahul, et 2019. aasta 25. jaanuaril Kuku raadio eetris olnud saates “Nädala tegija” avaldas Andres Anvelt tema kohta valeväiteid.

Hirv märkis, et Anvelti väide, et ta korraldas toonase politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Robert Andropovi abiga Andres Anvelti keskkriminaalpolitsei juhi ametist eemaldamise ning varastas kriminaaltoimikust Anton Geri foto ja skeemi Eesti allilma juhtide kohta, ei vasta tõele.

Neid Anvelti väiteid kajastas 2019. aasta 25. jaanuaril uudisteportaalis www.err.ee ilmunud artikkel “Anvelt: ma ei näe endal mitte mingit eetilist või õiguslikku süüd”.

Sama aasta 6. veebruaril avaldas nädalaleht Eesti Ekspress paberlehes ja veebiväljaandes artikli “Halvale teele: ekspolitseinik kahtlustab endiste kolleegide kättemaksu”, mis kajastas samuti Anvelti väiteid.

Hubert Hirv leidis, et Anvelt on selliseid väiteid esitades riivanud tema au ja väärikust ning nõudis hagis kohtu kaudu talle kahju tekitava tegevuse lõpetamist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.