"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
EAS avas turismisektorile 9,7-miljonise kriisitoetuste taotlusvooru (0)
29. märts 2021
Scanpix

"Oleme viimaste nädalate jooksul väga lähedalt suhelnud ettevõtetega ja turismisektori esindajatega, et toetusmeetmeid paremini sihistada," kinnitas Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avas esmaspäeval otsetoetuste taotlusvooru majutusettevõtjatele ja Tallinna vanalinna toitlustusettevõtjatele ning teisipäeval, 30. märtsil avatakse taotlusvoor reisi- ja transpordiettevõtjatele ning käsitöö-, suveniiri- või Eesti disaini müüjatele; toetusvooru maht on kokku 9,7 miljonit eurot ning taotlusi saab esitada 8. aprilli pärastlõunani.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt selgitas pressiteates, et toetus on suunatud nende ettevõtete abistamiseks, kes on jätkuvalt erinevatest piirangutest enim mõjutatud.

“Oleme viimaste nädalate jooksul väga lähedalt suhelnud ettevõtetega ja turismisektori esindajatega, et toetusmeetmeid paremini sihistada,” kinnitas Sutt.

Ta lisas, et tulemas on ka lisatoetused ligikaudu 25 miljoni euro ulatuses turismisektorile ja 19 miljoni euro ulatuses jaekaubandusele, mille eesmärk on hüvitada kevadiste piirangutega seotud kulud.

Sel nädalal avanevate toetuste sihtgruppideks on majutusettevõtjad, reisi- ja transpordiettevõtjad, Tallinna vanalinna toitlustusettevõtjad, käsitöö- ja suveniirimüüjad ning Eesti disaini müüjad üle Eesti, kelle majandustegevust on negatiivselt mõjutanud COVID-19 viiruse puhangust tingitud erandlikud asjaolud.

Kõikides sihtgruppides – välja arvatud toitlustusettevõtjad – saavad nüüd toetust taotleda ka füüsilisest isikust ettevõtjad, mittetulundusühingud ja sihtasutused. Ühtlasi leevendati varasemaga võrreldes nõudeid tasutud tööjõumaksude osas.

Majutusettevõtjate sihtgrupis on toetuse maksimaalne summa 180 000 eurot, reisikorraldaja ja transpordiettevõtja sihtgrupis ning Tallinna vanalinna toitlustusettevõtja sihtgrupis 80 000 eurot ning käsitöö-, suveniiri- või Eesti disaini müüjate sihtgrupis on maksimaalne toetuse summa 60 000 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.