"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Eestis hakatakse koroonatõrjefarme looma (0)
29. märts 2021
Pixabay

ERRii teatel on Eesti teadlased töötanud välja koroonaviiruse vastase nina- ja kurgusprei, mis inimesi viirusesse nakatumise eest kaitseb.

Praegu on veel käimas katsete periood, ent on lootust, et sprei võib inimesteni jõuda juba paari nädala pärast. Imeainet saab toota lehma ternespiima abil: ühelt lehmalt võib rasvu, suhkruid ja antikehasid sisaldavat ternespiima saada 15-20 liitrit. See eeldab muidugi, et SARS-i valgu, antigeeniga, süstitakse tiineid lehmi 60 päeva enne poegimist. Lehm muidugi ise haigeks ei jää, aga ternespiima ilmuvad antikehad, sest nii kaitseb lehm vasikat. Sellest valmistatud sprei hoiaks ära haigestumist ja aitaks juba haigeid. See on juba teine märkimisväärsem viirusetõrje leiutis. Üldsusele on enne näidatud kaelas kantavat õhupuhastit, mis puhastab 99% sissehingatavast õhust UV-kiirguse abil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.