"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Linnajuhid loobuvad oma palgatõusust, sotsiaalala töötajate tasu aga tõuseb (0)
29. märts 2021
Rene Suurkaev

Linnapea loobus koroona-epideemia toodud majanduskriisi tõttu ligi 600-eurosest ning abilinnapead ligi 500-eurosest palgatõusust. Samas kasvab nt hooldajate ja koduhooldustöötajate palk.

Tallinna linnavalitsuse liikmed otsustasid koroonaepideemia toodud majanduslikku olukorda arvestades loobuda teist aastat järjest enda palgatõusust, mis on paika pandud majanduskasvust sõltuva indeksiga. “Kui eelmisel aastal oleks palgatõus olnud 2019. aasta majanduskasvu arvestades tuntav, on see tänavu väiksem,” tõdes linnapea Mihhail Kõlvart. “Ent me ei pea praeguses majandusolukorras, kus paljudel inimestel on sissetulekud vähenenud või pereliikmed töö kaotanud, linnajuhtide palgakasvu õiglaseks.”

Palk teistega samaväärseks

Kokku oleks kahe aasta lõikes ehk 2020. ja 2021. aasta peale kokku kasvanud linnapea töötasu 586 eurot kuus ja abilinnapeadel 499 eurot kuus. “Seevastu ei ole me aga loobunud teiste valdkondade töötajate palgatõusust,” lausus Kõlvart. Kui 2020. aastal kasvas näiteks hooldustöötajate palk 20%, siis tänavu kerkib 70% sotsiaalvaldkonna töötajate  palk keskmiselt 7%.

Abilinnapea Betina Beškina sõnul tähendab 70% 760 linna sotsiaalvaldkonna töötajat. “Sealhulgas kasvab hooldajate ja koduhooldustöötajate palk, sotsiaalassistentide jt linna sotsiaaltöötajate keskmine palk,” täpsustas Beškina. “Tallinna asutuste sotsiaalvaldkonda kuuluvate tööperede palgakasvuga soovime pakkuda samaväärset palka, mida maksavad riigiasutused ning erahoolekandeasutused. Soovime vähendada palgaerinevusi sotsiaalvaldkonna töötajate seas.”

Sotsiaalvaldkonna töötajate palgatõusuks on vastavalt linn ette näinud 840 897 eurot.  

Palk tõusis ka õpetajatel  

Sotsiaalvaldkonnas oli eelmisel aastal 20%-line palgatõus hooldustöötajatel ja 2019. aastal tõusis 10% palk linna sotsiaalhoolekande asutuste hooldustöötajatel, psühholoogidel ja sotsiaalassistentidel. Ühtekokku on linnaeelarvest kolme aasta lõikes kulunud sotsiaalhoolekande töötajate palgakasvuks ligi 2,7 miljonit eurot.

2020. aastal tõusid ka linna koolide ja lasteaedade töötajate töötasude alammäärad 5,2%. Samuti kasvas eelmise aasta algusest ühissõidukijuhtide palk 6,1%. Sellest aastast kasvab kuni 2,5% keskraamatukogu, linnamuuseumi ja kirjanduskeskuse palkadeks ette nähtud rahasumma, ning kuni 3% linnateatrile ja Tallinna filharmooniale ette nähtud summa.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.