"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Terviseamet koostas Aivar Kokale väärteoprotokolli (0)
29. märts 2021
Scanpix

Riigikogu liige Aivar Kokk Isamaast sai eelmise nädala lõpus terviseametilt kätte väärteoprotokollli karantiininõuete rikkumise eest. Tartu Postimehe andmetel alustas Terviseamet Aivar Koka suhtes väärteomenetlust jaanuari lõpus, mil selgus, et Kokk osales 17. jaanuaril Jõgeva vallavolikogu istungil, olles teadlik enda võimalikust nakatumisest. 

Positiivse koroonaproovi andis Kokk päev pärast volikogu istungit, vahendab BNS.

Kokal on õigus väärteoprotokolli kohta esitada vastulause. Seniks kuni vaidlustamise aeg pole läbi, ei saa ka protokolli sisu täpsemalt kommenteerida. Karantiininõuete rikkumise eest on maksimaalne karistus 200 trahviühikut ehk 800 eurot.

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht sõnas eelmisel nädalal, et menetlus on veel pooleli ning pole selge, millal otsusele jõutakse.

Aivar Kokalt ei õnnestunud Tartu Postimehel pühapäeval kommentaari saada. Kokk selgitas pärast positiivse koroonaproovi saamist, et polnud nakkusohust teadlik ja teate lähikontaktsusest ning vajadusest proovi andma minna sai ta 17. jaanuari õhtul pärast volikogu istungit. Tol korral levis viirus riigikogu Isamaa fraktsioonis, kus tosinast rahvasaadikust nakatusid pooled.

Volikogu istungil viibinutest andsid positiivse koroonaproovi lisaks Kokale veel kaks inimest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.