"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
VIDEO: Pirital avati Eesti suurim pansionaat (0)
29. märts 2021

"Mul on hea meel, et ettevõtjad on arendanud ka Pirita linnaosas eakamatele inimestele vajaminevaid teenuseid," ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. 

Pirital avati Eesti suurim pansionaat. 255 voodikohaga maja on juba vastu võtnud esimesed elanikud ning huvi kohtade vastu on aina suurenev. Pansionaat pakub vaba aja veetmise võimalusi ning plaanib ka teraapiavorme mitmekesistada. 

Pirita Pansionaadis on võimalik üldhooldusteenustest valida kolme raskusastme vahel. Pakutakse päevahoiuteenust, intervallhooldust ning püsivat elupaika. “Mul on hea meel, et ettevõtjad on arendanud ka Pirita linnaosas eakamatele inimestele vajaminevaid teenuseid,” ütles Liinat. “Siin on ka rehabilitatsioonikeskus ja võimalik erinevaid protseduure tellida. See rikastab mitmeti linnaosa.”

Pansionaadi vastu on huvi suur ning lisaks värsketele tingimustele meelitab kliente ka loodukaunis asukoht ning lai valik vaba aja veetmise vorme. Tähelepanu pööratakse ka teraapiale, näiteks on võimalus aega veeta rahustavas tunnetustoas ning pansionaadil on plaanis varsti võtta ka teraapialoomad.

“Meie kliendid saavad igapäevaselt osaleda vaba aja tegevustes,” tutvustas Pirita pansionaadi maja juht Suzan Nezametdin. “Praegu valmistame ette aiandusklubi tegevusteks, meie töötajad on koolitatud nii, et klientidel ei oleks igav.”

Koostöös Nova arengukeskusega osutab pansionaat ka laia valikut toetavaid teenuseid nagu vesivõimlemine, ujumistreeningud, jooga, tervisevõimlemine ja pilates. “Meie visioon on see, et me saaksime vastu võtta inimesi üle Eesti, kes ei saa kodus hakkama kas füüsilise või vaimse probleemi tõttu,” lisas Nezametdin. “Seal hulgas on ka mälu häired või siis ka inimesed, kellel on lihtsalt igav, sest siin me pakume seltskonda.”

Eesti suurima pansionaadi ehitus läks maksma 7,4 miljonit eurot ning hoone kogupind on üle 6000 ruutmeetri.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.