"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Vladislav Koržets: meie lehtedest saab kompost, aga suurema osa viib linnaosa ära (0)
29. märts 2021
Postimees/Scanpix

Saatejuht ja kirjanik Vladislav Koržets ütles, et tema meelest on Nõmmel nüüd kevadisel ajal suitsu vähem.

“Inimesed on hakanud vältima lehtede põletamist, ma ise ka. Vanasti tundus väga normaalne kevadel lehti ja kõiksugu prahti põletada. Keegi ei mõelnudki tagajärgedele. See kevadine põletamine oli üleüldine ja käis eluviisi juurde. Aga asjad muutuvad. Üleskutsed, et ei põletataks, on mõjunud. Kuna lehed on niisked ja ei põle täielikult, oli tossu ka omajagu. Aga nüüd paneme igal kevadel lehed punastesse kottidesse, mida linnaosa jagab ja pärast ka ära viib. Ära viiakse kümme kotti, aga meil tuleb neid ikka oma 15-20, sest aed on päris suur. Osa lehti saab siis komposteeritud. Komposti lähevad ka need asjad, mis köögist üle jäävad. Nii saab vähemalt head mulda, lehti lihtsalt minema visata tundub raiskamisena. Me alustame lehtede kokkuriisumist juba sügisel, kogu töö ei jää kevade peale. Ja päris kõike ei tasugi kokku riisuda, natuke võib jääda huumuseks. Mis siin salata, natuke kahju on, et lõket teha ei saa. Lõkke tegemine kevadel õues koos lastega on ju tore,” kinnitas Koržets.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.