"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ott: aitame kultuurikorraldajaid 2,4 miljoniga (0)
30. märts 2021
Albert Truuväärt

"Kriis on mõjunud kultuurisektorile raskelt ning 2,4 miljoni euro suurune toetus aitab neil kultuurikorraldajatel kompenseerida kriisi mõjusid oma tegevusele," ütles kultuuriminister Anneli Ott.

Kultuuriminister Anneli Otti allkirjastatud käskkirja järgi jagatakse Harju- ja Ida-Virumaa kultuurikorraldajale kriisiabi 2,4 miljoni euro ulatuses ning abipaketist saab toetust kokku 178 taotlejat, vahendab BNS.

“Juba käivad ettevalmistused ka järgmise toetustepaketi meetmete välja töötamiseks, lisaeelarve kaudu kavandatakse kultuuri-ja spordivaldkonnale suunata 42 miljonit eurot kriisiabi,“ lisas minister, kelle sõnul on toetuste eesmärgiks  tagada Eesti kultuurielu elujõulisus ning sujuv taastumine.

Kultuuriministeeriumile esitati pärast aastavahetuse ajaks kehtestatud sulgemisi Harju- ja Ida-Virumaal 189 abitaotlust. Kokku jagati kriisiabiks 239 525 eurot. Vooru eelarve oli 3,2 miljonit eurot, kuid selle jääk suunatakse järgmistesse kriisiabi meetmetesse. Toetused makstakse välja 10 tööpäeva jooksul peale käskkirja kinnitamist. Rahuldamata jäeti sel korral 11 taotlust.

Erakorralist kriisiabi anti Ida‑Viru maakonna kultuurikorraldajale, kelle tegevus oli peatatud alates 12. detsembrist kuni 31. jaanuarini. Harju maakonnas said toetust taotleda kultuurikorraldajad, kelle tegevus oli peatatud täielikult või valitsuse otsusest tulenevalt oluliselt piiratud alates 28. detsembrist kuni 31. jaanuarini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.