"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Spordikaubad on e-poodides erakordselt menukaks muutunud (0)
30. märts 2021
Mats Õun

"Veidi kõrgem oli spordikaupade e-ostmine vaid detsembris, kus kajastusid ka ilmselt jõulueelsed ostud," ütles Kantar Emori uuringuekspert Kersten Jõgi.

Aasta esimeses kvartalis on e-ostjaskond kasvanud pea kõigis kaubagruppides, viimase kuuga on suurima kasvu teinud riiete, spordikaupade, ravimite ja kosmeetika e-ostmine, selgub Kantar Emori värskest e-kaubanduse trendiuuringust.

Kui detsembris moodustas e-ostjaskond vastava kaubagrupi ostjatest enam kui poole kolmes kaubagrupis, siis märtsis on e-ostjaid rohkem kui tavaostjaid juba viies kaubagrupis, vahendab BNS.

Veebipoodidest ostetakse rohkem kui tavapoodidest kosmeetikat, raamatuid, elektroonikat ja nende lisatarvikuid, parfümeeriatooteid, sisustuskaupu ja mööblit.

Võrreldes veebruariga on e-ostmine kasvanud kõige enam riiete, spordikaupade, ravimite ja kosmeetika puhul.

Kersten Jõgi sõnul on kõige suurema tõusu teinud spordikaupade ostmine internetist – kui näiteks veebruaris moodustasid internetiostjad selles kaubagrupis vaid 26 protsenti, siis märtsis oli see juba 43 protsenti.

“Veidi kõrgem oli spordikaupade e-ostmine vaid detsembris, kus kajastusid ka ilmselt jõulueelsed ostud,” lisas Jõgi.

Elektroonika ostmine internetist on stabiilselt püsinud kõrgel – elektroonikaseadmeid ja lisatarvikuid on tellitud internetist rohkem kui ostetud tavapoodidest, viimasel kahel kuul on e-ostjaskond moodustanud koguni 61 protsenti.

Sarnaselt enamikule kaubagruppidest pärineb ka viimane toidukaupade veebist ostmise kõrgpunkt detsembrist, olles märtsi algul viimase poolaasta kõrgeimal tasemel. Võrdluses viimaste kuudega on e-ostmine teinud olulise tõusu ja moodustab kogu kaubagrupi ostjatest ligi 16 protsenti. „Kuna küsitluse viisime läbi märtsi keskpaigas, kui piirangud alles kehtima hakkasid, peegeldub enamiku tööstuskaupade poodide sulgemisest tulenev mõju alles aprillikuu uuringus,“ kommenteeris Jõgi.

E-kaubanduse trende kaardistav veebiuuring toimus 11.–17. märtsini ja selles osales 1130 Eesti elanikku vanuses 15–74 eluaastat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.