"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Dr Adik Levin tutvustab toitumise kuldreegleid (0)
31. märts 2021
Albert Truuväärt

Kodukontorite ajastul pakub sari "Tervise teerajad" mitmekesiseid loenguid ja koolitusi veebiülekannetena. Aprilli alguses võetakse tähelepanu alla toitumisvalikud dr Adik Leviniga ning massöör Tiina Ormissoniga pühendutakse jalgade heaolule.

8. aprillil tutvustab sarja “Tervise teerajad” kuu esimeses veebiloengus dr Adik Levin toitumise kuldreegleid. Hinnatud arst on väitnud, et mõiste “tervislik toitumine” on omadega pankrotis, sest järjest laienevate toiduvalikute juures on tavakodanikul keeruline oma elukvaliteeti parandada. Nii käsitlebki dr Levin loengus seitset reeglit, et igaüks oskaks endast lähtudes teha paremaid toitumisvalikuid tervise hoidmiseks.

Dr Adik Levin on üle poole sajandi pikkuse arstikogemusega meditsiiniteaduste doktor. Ta oli Tallinna Lastehaigla vastsündinute osakonna juhataja aastail 1979—2004. Dr Levin on humaanse vastsündinute kontseptsiooni autor maailmas. Levin on paljude teadustööde ja artiklite autor ning ta raamatud on korduvalt püsinud edetabelite tippudes, ta on mitmete ülikoolide ja haiglate audoktor ja professor. Viimastel aastatel on dr Levin tegelenud individuaalse toitumise programmiga.

Koostöös Eesti Massaaži- ja Teraapiakooliga toimub 9. aprillil Tiina Ormissoni e-koolitus jalalaba vaevustest ja nende leevendamisest. Jalalaba on kompleksne inimkeha osa, mille luud, liigesed ja lihased loovad aluse liikumisele. Koolitaja ja massöör Tiina Ormisson keskendub ühepäevasel koolitusel võimalikele probleemidele leevendamisele ja lahendamisele massaaživõtete abil.

Tiina Ormisson (MA) on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majanduse erialal ning töötanud aastaid juhtivatel kohtadel ettevõtluses. Kannapöördena otsustas ta aga pöörduda tervisevaldkonda, asudes õppima Eesti Massaaži- ja Teraapiakooli (EMTK). Massööri erialas leidis ta enda kutsumuse ning on pühendanud ennast ka uue põlvkonna koolitamisele, õpetades EMTK-s erinevaid massaažiliike (klassikaline, Tai, laavakivi jm).

Mõlemad sarja üritused toimuvad veebiülekandena ja eesti keeles. Registreeruda saab Fientas ning Piletilevi müügipunktides (lisandub vahendustasu). “Tervise teerajad” on koolitussari, mis aitab erinevate alade spetsialistide juhendamisel leida oma tõde tervislikust elust. Aprillis tuleb sarjas juttu veel stressiga toime tulemisest (14.04, Triin Möldre), ärevusest ajurveeda vaatepunktist (15.04, Mirjam Hakkaja) ning pea- ja turjamassaažist (16.04, Tiina Kreitsvald).

Kadaka Konverentsid on uus konverentsikeskus Tallinnas – Kristiine, Mustamäe ja Haabersti piiril. Modernses hoones on avarad ruumid, mida on huvilistel võimalik oma eriilmelisteks sündmusteks rentida.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.