"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
MUPO: alkoholi tarbimine avalikus linnaruumis on keelatud (0)
31. märts 2021
Albert Truuväärt

"Eelmisel aastal tegelesime peamiselt ennetustegevusega ning piirdusime enamikel juhtudel selgitustöö ning suulise hoiatusega. Kahjuks ei ole need meetmed osutunud piisavaks, alkoholi tarbivate inimeste hulk avalikus ruumis ei ole vähenenud ning on muutunud linnapildi  häirivaks osaks," tõdes munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere.

Esimesed soojad kevadilmad on välja meelitanud hulgaliselt avalikus linnaruumis napsitavaid linnakodanikke. Kuna avalikus kohas alkoholi tarvitamine on keelatud, on munitsipaalpolitsei asunud napsitajaid karistama.

“Juuakse kambakesi pea igal pool –  kuid eriti taunitav on, kui seda tehakse laste mängu- ja spordiväljakutel, ühistranspordipeatustes või pargipinkidel. Ja ega siis seltskonniti napsitamistel kellelgi maski ees ole! Seetõttu oleme avalikult alkoholi tarbijaid hakanud karistama rahalise karistusega ehk trahvima”.

Mupo tuletab meelde, et alkoholi tarbimine avalikus linnaruumis on keelatud. Maksimaalselt saab keelust üle astumise eest karistada kuni 600 euro suuruse trahviga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.