"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Nõmme linnaosas alustab maikuust patrullimist turvafirma (0)
31. märts 2021

"Nõmme on selline koht, kus elanikud rahulikus vaikses miljööalal leiavad aega, et palju tervisespordiga rohealadel tegeleda, aga minna ka parki või mõnele mänguväljakule koos perega," leidis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

Soojemate ilmade saabudes tekib rohkem ka neid, kes soovivad parkides ja rohealadel aega veeta. Alati ei ole ajaveetmine vabas õhus aga  kooskõlas seadusega. Nõmme linnaosa võtab selleks puhuks appi turvatöötajad, kes hakkavad korda jälgima.

Nõmme linnaosavalitsus on koostöös turvafirmaga Viking Security välja selgitanud kohad linnaosas, kus hakatakse alates 15. maist regulaarselt kontrollima avaliku korra eeskirjade täitmist. Põhiliselt on need pargid, rohealad või teised populaarsed puhkepaigad, kus patrullimas käiakse.

“Meil on kokku lepitud linnaosaga, et meil on seal ligemale paarkümmend kohta, kus on kogunemised ja probleemsed kohad, kus võivad ka tekkida mingisugused situatsioonid. Need on meil välja vaadatud ja need on patrullringkäigus sees, mida me siis kord päevas, tihedamalt või harvemalt tegemas käime,” rääkis ARC ärivaldkonna juht Ergo Oolup.

Turvafirma patrullide kohalolu eesmärk on pigem ennetada erivaid korrarikkumisi ning sisendada Nõmme elanike seas turvatunnet. Situatsioone, mis võivad vabas õhus tekkida, on seinast seina. “Üldiselt on ikka nii, et kas on kogunemine, mis ei tähenda, et üldse ei võiks kokku tulla. Samuti võib olla joobes inimene, keegi magab või kus on näha, et turvatöötaja peaks sekkuma ja vähemalt küsima, mis te siin teete, näiteks kui on tegemist alaealistega õhtusel ajal. Võibolla on mõnikord ka prügikast ümber lükatud või on klaas katki tehtud,” lisas Ergo Oolup.

Šillis tõi välja, et avaliku ruumi kvaliteet on väga oluline. “Nõmme on selline koht, kus elanikud rahulikus vaikses miljööalal leiavad aega, et palju tervisespordiga rohealadel tegeleda, aga minna ka parki või mõnele mänguväljakule koos perega. Meie jaoks on turvafirmat kaasates oluline, et juhuks kui keegi peaks vandaalitsema, juhuks kui kevad ja suveperioodil ilusate ilmadega hõivavad pargipingil koha alkoholi tarvitavad isikud, siis meil on lisaks politseile ja Tallinna Munitsipaalpolitseile veel üks võimalus, kelle poole pöörduda,” ütles Šillis.

Turvatöötajaid võib Nõmmel patrullimas näha 15. oktoobrini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Wilma
4. apr. 2021 17:17
ma kusen su akna all
piks
1. apr. 2021 19:44
poolitsaii, poolitsaiii, meil korda hoiab taaaa,igalpoool,igalpoool